Inilah Keadaan Suami Anda Jika Terkena si’hir ‘Pelet’, si’hir Orang Ketiga!

Pernah tak alami atau tengok keluarga yang tengah bahagia tiba-tiba berpecah belah dengan tanpa sebab? Kalau anda sendiri pernah alami sedarlah bahawa anda telah disi’hir dan si’hir ini dikenali sebagai si’hir PE’LET. Mangsa yang terkena si’hir ini akan menjadi di’ngin dan membe’nci pasangan sendiri lama kelamaan akan membawa kepada perp’ecahan pence’raian, syai’tan cukup suka kalau boleh buat sampai suami isteri berce’rai ber’ai, ketua depa si ib’lis akan bagi penghormatan tertinggi kepada syai’tan yang berjaya ce’rai be’raikan sesuatu pasangan.

Meskipun si’hir dalam islam adalah amalan yang diha’ramkan, namun masih banyak orang yang tetap melakukannya demi mendapatkan apa yang diinginkan, misalnya: menguasai istri/suami orang, mengha’ncurkan rumah tangga, dan lainnya.

Mungkin tidak semua orang percaya dengan adanya ilmu pe’llet, namun kenyataannya sudah banyak rumah tangga yang ru’sak akibat pengaruh si’hir yang ja’hat ini.

Ayat al-Qur’an dan Hadits yang Menceritakan Tentang Keja’hatan si’hir Pemi’sah Suami-Isteri

وَاتَّبَعُوا مَا تَتْلُو الشَّيَاطِينُ عَلَىٰ مُلْكِ سُلَيْمَانَ ۖ وَمَا كَفَرَ سُلَيْمَانُ وَلَٰكِنَّ الشَّيَاطِينَ كَفَرُوا يُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ وَمَا أُنزِلَ عَلَى الْمَلَكَيْنِ بِبَابِلَ هَارُوتَ وَمَارُوتَ ۚ وَمَا يُعَلِّمَانِ مِنْ أَحَدٍ حَتَّىٰ يَقُولَا إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلَا تَكْفُرْ ۖ فَيَتَعَلَّمُونَ مِنْهُمَا مَا يُفَرِّقُونَ بِهِ بَيْنَ الْمَرْءِ وَزَوْجِهِ ۚ وَمَا هُم بِضَارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ وَيَتَعَلَّمُونَ مَا يَضُرُّهُمْ وَلَا يَنفَعُهُمْ ۚ وَلَقَدْ عَلِمُوا لَمَنِ اشْتَرَاهُ مَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ ۚ وَلَبِئْسَ مَا شَرَوْا بِهِ أَنفُسَهُمْ ۚ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ – 2:102

“Dan mereka mengikuti apa yang dibaca oleh syai’tan-syai’tan pada masa kerajaan Sulaiman. Sulaiman itu tidak kap’ir tetapi syai’tan-syai’tan itulah yang kap’ir, mereka mengajarkan si’hir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat di negeri Babilonia yaitu Harut dan Marut. Padahal keduanya tidak mengajarkan sesuatu kepada seseorang sebelum mengatakan, “Sesungguhnya kami hanyalah cobaan (bagimu), sebab itu janganlah kap’ir.”

Maka mereka mempelajari dari keduanya (malaikat itu) apa yang (dapat) memis’ahkan antara seorang (suami) dengan istrinya. Mereka tidak akan dapat mencela’kakan seseorang dengan si’hirnya kecuali dengan izin Allah. Mereka mempelajari sesuatu yang mencela’kakan, dan tidak memberi manfaat kepada mereka.

Dan sungguh, mereka sudah tahu, barangsiapa membeli (menggunakan si’hir) itu, niscaya tidak akan mendapat keuntungan di akh’irat. Dan sungguh, sangatlah bu’ruk perbuatan mereka yang menjual di’rinya dengan si’hir, sekiranya mereka tahu.” (QS. Al-Baqoroh : 102)
Dari Jabir RA, Rasulullah SAW telah bersabda:

“Sesungguhnya Ib’lis meletakkan singgahsananya di atas air, kemudian dia mengutuskan tente’ranya, maka yang paling dekat kedudukannya di antara mereka kepadanya ialah yang paling besar fit’nahnya. Salah seoarng daripada mereka datang seraya berkata: Aku telah berbuat begini dan begini.

Lalu Ib’lis berkata: Kamu belum berbuat apa-apa.
Rasulullah SAW bersabda: Kemudian salah seorang daripada mereka datang seraya berkata: Aku tidak meninggalkannya hingga aku telah mencer’aikannya daripada isterinya.

Tanda disi’hir

Orang yang dari dulu kita tidak suka, tiba-tiba jadi suka sangat dan nak kahwin. Sebelum tidur selalu terbayang dan mimpi indah tentang orang sama berhari-hari. Perkahwinan tiba-tiba dibata’lkan kerana suka orang lain, tiba-tiba malas mela’yan suami, isteri.

Bagaimana disi’hir

 • Selalunya orang akan menggunakan minyak dagu. Korek ku’bur orang ma’ti kema’langan atau ma’ti beran’ak sulung (bom’oh-bo’moh selalu update dengan berita dalam newspaper untuk tahu dimana ma’yat ditan’am), gantung ma’yat ka’ki ke atas kepa’la bawah dan nyal’akan api di da’gu. Keluarlah minyak jadi minyak dagu. Nauzubillah.
 • Selalu minyak dagu dicalit pada mangsa atau di baju mangsa dan ada juga dicalit di baju jemuran.
 • Juga boleh si’hir guna rambut man’gsa, baju (terutamanya yang belum berbasuh dan ada peluh), baju dalam, gambar dari Facebook (gambar full lagi cepat disi’hir berbanding gambar separuh).

Ikatan ji’n Pengasih (Pemi’kat)

Lazimnya ji’n penga’sih yang digunakan oleh pemakai untuk memi’kat wanita atau lelaki lain dalam merealisasikan niatnya.

Pengakhirannya adalah ikatan perkahwinan tanpa rela. Pemakai menikma’ti kehidupannya seperti biasa dengan kemegahan dan man’gsa akan menuruti segala perintah suami atau isteri seperti kerbau dicu’cuk hidungnya.

Penghantaran ji’n adalah melalui

 • Angin (gambar mangsa).
 • Minyak Pengasih (lazimnya terdiri daripada air mandian ma’yat, minyak bunga tanjung, minyak zaitun atau minyak wangi biasa).

Minyak akan dipu’ja terlebih dahulu dan di masukkan signal untuk ji’n bertindak apabila minyak ini telah dicalitkan kepada si ma’ngsa.

Keza’liman ini selalunya tidak kekal lama. Ianya bergantung kepada jangka masa perjanjian yang telah dimeterai.

Berdasarkan pengalaman perawat, perjanjian biasanya berkekalan sehingga 3-5 tahun. Sepanjang masa itu, pemakai terpaksa mela’yan karen’ah ji’n penga’sih selagi dia terikat dengan perjanjian tersebut.

Lokasi rumah ji’n di dalam badan mangsa

 • Kema’luan (lazimnya wa’nita).
 • Belakang badan (tulang belakang).
 • Pinggang.
 • Bawah ketiak.
 • Jantung.
 • Bawah dagu.
 • Kepala.
 • Perut.

Diantara simptom terkena ji’n penga’sih

 • Lupa atau sentiasa dalam keadaan kha’yal.
 • Mimpi lelaki atau wanita penyi’hir berulang kali.
 • Mimpi kenduri, berkahwin, mimpi bera’hi, syah’wat
 • Mimpi seperti diikat benda tertentu (Binatang, berjumpa ji’n jantan bagi wanita dan ji’n perempuan bagi lelaki).
 • Mimpi budak-budak, kanak-kanak.
 • Sering menghi’du ba’u busu’k pada masa dan hari tertentu. Contohnya: Maghrib, Asar, bau telur hanyir, lumpur, selut, dar’ah, bau badan orang yang biasa kita dekati.
 • Sukar mengandung.
 • Sering sa’kit apabila datang bulan. Kema’luan seperti diikat, terasa pergerakan di dalam rahim.
 • Kema’luan menjadi kecil secara tiba-tiba.
 • Hilang na’fsu makan.
 • Sukar solat, tidak khusyuk.
 • Sering bercakap seorang diri.
 • Murung, stre’ss keterlaluan.
 • Merasa diri seperti berada di dalam sangkar, su’kar bernafas.
 • Sering merin’dui pemakai.
 • Sukar tidur sekiranya pemakai tiada disisi.

Apabila perjanjian ini terbatal, tawar pesa’kit atau mangsa akan tersedar dari kehidupannya sebelum ini. Dia akan mengingati kembali peristiwa-peristiwa sebelum ini dan menyedari bahawa selama ini dirinya telah disi’hir. Lazimnya, mengikut penga’laman perawatan, mangsa akan merasa ben’ci, ma’rah dan den’dam apabila rahsia pemakai (tukang si’hir) terbongkar. Ketika inilah pence’raian dan perga’duhan besar akan berlaku.

Wallahu a’lam.

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.