Inilah 4 Tanda Warung Yang Anda Makan Gunakan Jiin Sebagai Penglaris – No.2 Cukup Senang Dikesan!

Kita tengok iklan merata tempat, gambar dan video iklan semuanya memukau rasa, semua buat kita rasa nak mencuba di setiap satu restoran yang beriklan, sebelum buat food hunting belajar dulu perkara-perkara ni, sebab ada saja peniaga yang hanya pikirkan untung lalu pakai segala khidmat makhluk yang ghaib di mata kita…

Ada pelbagai cara untuk mengenalpasti  jika sebuah tempat usaha itu menggunakan khidmat ji’n penglaris atau tidak. Mulai dari rasa, hinggalah ke perkara-perkara pelik yang lainn. Baca betul-betul artikel ni kerana inilah 4 ciri warung yang pakai ji’n penglaris jualan.

1. Makanan Sangat Lezat Tapi Ketika Dimakan di Rumah Rasanya Biasa

Tugas ji’n penglaris adalah menjaga tempat usaha tuannya. Tak hanya dari gangguan, tapi juga soal rasa. Jiin penglaris bertugas membuat makanan-makanan yang disajikan rasanya menggoda selera. Meskipun rasa yang enak ini sebenarnya imaji’ner.

Mungkin kamu pernah mendapati sebuah pengalaman macam ini. Jadi, ketika makan di sebuah tempat mereka menyajikan makanan yang enaknya tak karuan. Tapi, begitu dibungkus lalu dimakan di rumah, rasanya jadi sangat biasa. Bahkan cenderung tidak enak dan cepat basi. Nah, yang macam begini biasanya terindikasi usaha tersebut menyewa ji’n penglaris.

2. Berdoa

Sebelum Makan, Rasanya Berubah. Mungkin kamu pernah mengalami hal ini. Jadi, saat makan di satu tempat dan langsung kita icip, rasanya benar-benar enak tak karuan. Lalu, sejurus kemudian ketika berdoa, rasanya pun jadi berbalik 180 derajat. Rasanya tak lagi senikmat sebelumnya.

Ya, ini juga harus diwaspadai sebagai indikasi sebuah tempat itu memasang ji’n penglaris. Kita diajarkan sejak kecil untuk selalu berdoa sesaat sebelum makan. Alasannya salah satunya ya agar makanan yang akan kita santap terhindar dari pengaruh-pengaruh seperti ini.

3. Tempat Cuci Piring Biasanya Sangat Jauh

Menurut pengalaman orang-orang, tempat yang diduga memakai jasa ji’n penglaris biasanya punya satu tempat yang terpisah dari bangunan utama. Biasanya tempat tersebut dipakai untuk mencuci piring. Memang tak terkesan mencurigakan, tapi ini diketahui sebagai cara agar ji’n penglaris bisa bekerja dengan baik.

Jiin, kadang tak suka dengan tempat yang dipenuhi banyak orang dan ramai. Jadi, mereka butuh ruangan khusus. Nah, konon menurut banyak orang, di tempat cuci piring inilah ji’n bekerja menjilati semua piring-piring yang ada. Diketahui hal ini dimaksudkan agar makanan jadi makin enak dan lezat. Meskipun bisa jadi indikasi, tak semua tempat makan yang tempat cuci piringnya jauh lekat dengan ji’n penglaris. Mungkin saja beberapa memang karena alasan lain.

4. Ada Satu Ruang Khusus yang Tak Boleh Dibuka

Tempat makan yang memakai jasa ji’n penglaris, biasanya memiliki satu tempat khusus yang tidak boleh dibuka oleh siapa pun dengan alasan apa pun. Pasalnya, tempat ini biasanya bakal dipakai si ji’n untuk tinggal, atau mungkin sebagai ruang bagi si empunya melakukan jampi-jampi.

Jadi, coba perhatikan sebuah tempat makan yang punya ruangan macam ini. Kemungkinan mereka memakai jasa ji’n penglaris. Tapi, biasanya cukup susah untuk menemui tempat semacam ini. Pasalnya, letaknya sendiri memang sengaja dibikin khusus agar tidak menimbulkan kecurigaan.

Memang susah dipercaya, tapi yang seperti ini sudah jadi fenomena sejak lama. Tapi, pada akhirnya, mau percaya atau tidak, semua itu kembali ke masing-masing orang. Namun, satu hal yang perlu diingat adalah yakinlah kalau hal-hal yang gaib itu ada. Bahkan dalam Islam, percaya akan hal gaib adalah salah satu bukti keimanan.

Bagaimana ji’n penglaris ini bertindak dan bagaimanapa pula gangguan ji’n penglaris boleh merosakkan perniagaan kedai makan?. Di sini, saya menyenaraikan beberapa tanda dan simptom yang berlaku dan cara untuk mengenali sesebuah kedai itu terdapat ji’n penglaris. Antara tanda makanan yang mengandungi mantera ji’n penglaris ialah:

 • Rasa pening sebaik-baik sahaja memasuki kedai.
 • Merasai makana tidak enak sepertimana sepatutnya.
 • Botol kicap, sos dan cili tiba-tiba terjatuh tanpa diusik.
 • Kedai yang menyajikan makanan yang tidak sedap langsung dan diakui sendiri oleh pelanggan, namun pelanggan tetap ramai dan berebut-rebut serta beratur panjang untuk membelinya.
 • Makanan yang dihidangkan cepat basi atau rosak sedangkan ia baru sahaja siap dimasak.
 • Di dalam makanan kelihatan terdapat serangga atau ulat tentu sehingga hilang selera untuk memakannya.

Di antara langkah berjaga-jaga sebelum memasuki sesebuah kedai makan yang dicurigai ialah:

 • Sebelum keluar dari kenderaan dan memasuki kedai, bacalah doa-doa pelindung dan ayat kursi sebanyak 3 X.
 • Apabila berada di dalam kedai, perhatilah sekiranya terdapat sebarang azimat, tangkal, wafaq atau objek-objek antik tertentu seperti patung logam diletakkan di dalam dalam kedai termasuk yang
 • dilekatkan di bahagian dinding belakang kaunter.
 • Jika berpeluang, jenguklah ke ruang belakang dan perhatikan apa-apa keanihan termasuk pekerja sekiranya terdapat yang memakai tali berpintal benang kuning, merah atau oren yang melilit di lengan.
 • Untuk mengelakkan syak tertentu, anda tidak perlu keluar terburu-buru kecuali dengan alasan munasabah. Bacalah sebarang doa pelindung, doa pendinding dan doa penentang si’hir atau mana-mana doa yang sesuai sebelum menjamah sajian.
 • Carilah tempat duduk yang tidak menghadap arah angin menerpa untuk m,engelakkan si’hir san’tau angina.
 • Ulangilah doa di atas setelah selesai makan. Semoga Allah swt menghalang sebarang mudarat yang boleh terjadi.

Antara tugas ji’n penglarisyang berkaitan dengan kedai makan ialah;

a) ji’n penglaris peludah. Penyedia makanan akan meludah terlebih dahulu sekali atau beberapa kali ke dalam makanan yang siap untuk disajikan kepada pelanggan bertujuan untuk menambah rasa enak dan nikmat pada makanan. ji’n akan menyerap energi negatif yang memasuki badan orang yang memakannya.

b) ji’n penglaris penjilat piring atau perkakas, iaitu setiap perkakas yang digunakan untuk memasak dan menyajikan makanan akan dijilat oleh ji’n penglaris jenis ini bagi memberi aura kepada pelanggan dan pelanggan akan sentiasa teringat dan akan berulangkali mengunjungi kedai itu.

c) ji’n penglaris pembuang najes, yang bertindak membuang najis ke dalam periuk makanan yang siap dimasak terutama di bahagian dapur. Antara bahan yang pernah ditemui ialah ketulan najes manusia yang sudah mengeras dan dimasukkan ke dalam periuk kari. Petuanya ialah periuk tersebut tidak akan dibasuh, cuma berulangkali digunakan tanpa membasuhnya.

d) ji’n penglaris perayu pelanggan yang memujuk pelenggan dengan bisikan minda seseorang sehingga dia hanya memasuki kedaai tertentu.

e) ji’n penglaris pelindung atau penutup kedai. ji’n ini bertugas menutup pandangan atau melindungi kedai tertentu dari dilihat atau dipandang oleh seseorang, seolah-olah kedai tertentu sudah tidak beroperasi. Itulah sebahagian yang sempat saya kongsikan di sini.

Kesimpulannya, perniagaan adalah pekerjaan yang digalakkan dalam Islam, namun biarlah ianya berjalan dengan jujur, murni, tanpa unsur syirik yang boleh memudaratkan manusia. Agar dengan itu kita mendapat keredaan dan keberkatan daripada Allah swt. Sekiranya ada di antara kita pernah atau masih terlibat bersekongkol dengan ji’nn, maka segeralah bertaubat. Tidak sesekali kita berniat atau bertujuan untuk menutup periuk nasi seseorang, kerana pintu rezeki Allah sentiasa terbuka kepada sesiapa yang memohon bantuanNya.

Orang ramai juga hendaklah sentiasa berhati-hati dan berwaspada di samping berlindung kepada Allah. Untuk melariskan perniagaan, gunalah cara-cara yang dibenarkan dalam Islam, jika tidak buruk padahnya. SEKIAN.

(Nota: Pencerahan di atas berdasarkan info yang diberikan oleh pengusaha kedai makan, mangsa dan pengalaman sendiri serta rakan-rakan peruqyah yang menangani masalah ji’n pelaris kedai makan).

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *