Harun Yahya, Manusia Munapik Yang Kecundang Di Puncak Sandiwaraa

Mungkin ramai kenal dan mungkin juga ada yang tak kenal langsung manusia ni, hebatnya beliau sampai diangkat jadi hero, diangkat jadi tokoh, diangkat jadi contoh ummat Islam di mata dunia, hinggakan ummat yang taksob jadikan beliau seolah-olah maksum dari sebarang doosa. Ini kisah beliau yang patut kita jadikan contoh dan teladan…

Umat Islam seluruh dunia pernah memiliki seorang hero yang ma’ti ma’ti melawan indoktrinasi yang mengatakan Penciptaan Manusia Ini Berasal Dari Teori Evolusi Darwin. Ketika umat Islam dahagakan seorang hero untuk menepis literature kajian santifik barat tentang teori Evolusi, Adnan Oktar melalui nama penanya Harun Yahya muncul membawa obor, memberi harapan, dan mengukuhkan semula keimanan dan kepercayaan umat Islam secara general tentang teori Penciptaan edisi Darwin itu bohong, tipu dan mengelirukan.

Antara buku tulisan Harun Yahya yang mayshur adalah Atlas of Creation Volume 1,2 dan 3. Buku yang tebal, hardcover dengan glossy paper yang cantik ini dicetak dan disebar bukan sahaja di Turkey, malahan ke seluruh Eropah dan negara Timur Tengah. Manakala di Malaysia dan Indonesia, Harun Yahya mendapat kemahsyuran melalui buku buku seperti Kaum Kaum Yang Pupos, Al Quran dan Sains, Agama Darwisne : Doktrin Sesaat, Keruntuhan Teori Evolusi dan Ancaaman Global Freeeemansoory.

Harun Yahya berjaya mencipta populariti yang bukan calang calang. Dia diangkat, dijulang, dihorma’ti, dan diusung sebagai fronting dunia Islam dalam memerangi intellectual discourse dunia berat tentang perkara yang melibatkan evolusi dan penciptaan manusia. Selain itu Harun Yahya turut keras menulis penentangan ke atas idelogi Marxismm, Komuniss, dan menjadi seorang Anntiii Semma’ticcc pujaan ramai.

Segala ramuan, resipi, dan food of thoughts yang sangat diperlukan oleh umat Islam pada masa itu – rahsianya ada pada Harun Yahya

Pengaruh dan ketaksuban dunia Islam kepada Harun Yahya terlalu besar, sehinggakan pada tahun 2010 dia dinobatkan sebagai top 50 dalam senarai 500 Most Influential Muslims in the World oleh Royal Islamic Strategic Studies Centre of Jordan. Begitulah betapa hebat dan tingginya reputasi Harun Yahya di mata umat Islam bukan sahaja di negara asalnya Turkey, tetapi pengaruh, puji pujian, keagungan sebagai seorang fronting tokoh Islam pejuang ummah melarat dan melebar ke senatero dunia.

Pada masa itu,

Harun Yahya merupakan hero yang maksum di pandangan mata. Pejuaang ummah, pembangkit semangat, murobbi, mujaddid, dan segala kata puji beserta ketaksuban ibarat menyembaah berhaala dihambur kepadanya.

Harun Yahya dilawan?

Orang yang melaawan disenyapkan oleh kultus dan para pentaksub.

Tulisan Yahya dipertikai?

Maka individu,Harun  kumpulan, atau website yang cuba mempertikai akan diambil tindakan dan Harun Yahya mengenakan public pressure melalui pengikut pengikut fanatiknya.

Harun Yahya dikatakan buat salah?

  • Para pengikut akan menyerang dan merobek semula segala tuduhan melalui kuasa media dan peraang internet.
  • Tiada siapa percaya Harun Yahya tokoh Islam boleh berbuat salah dan silap.
  • Tiada siapa percaya Harun Yahya melalukan perkara yang bertentang dengan tulisan tulisannya.
  • Tiada siapa percaya Harun Yahya itu pendoosa.

Namun seperti yang kita semua tahu, KEBENARAN tidak boleh disalut dengan ancaaman, dengan duit, dengan kuasa, dengan pengaruh sebesar dunia, atau dengan ramainya penyokong dan pengikut. Kebenaran atas setiap sesuatu perkara itu lebih besar kuasanya sehingga tidak ada yang mampu menampung, menahan, menyorokkan, melindungi – kerana kebenaran akhirnya akan melimpah keluar dan tertegak mengikut kehendak dan aturan Yang Maha ESA.

Begitulah dengan apa yang terjadi kepada Harun Yahya sang idola umat Islam seluruh dunia. Perlahan lahan sisi gelaap dan segala aktiviti jaahat beliau mulai dibongkar. Memiliki kekayaan melampau hasil financial fraaudd, entreprise criimiinaal dan pemerdaagangan maanusia. Bukan setakat itu, wajah sebenar tokoh bernama Adnan Oktar (Harun Yahya) disingkap traagis apabila dia turut didakwa atas tuduhan seeksuual abuuse, rugol kanak kanak bawah umur, pencolekan kanak kanak, resuah politik, espiionaage, money londering dan penyiksaaaan.

Selama proses pendakwaan, kira kira 45 orang maangsa jeenayah siksual kelolaan Harun Yahya dari enam (6) negara muncul buat press charges.Legal baattle selama beberapa tahun melibatkan jeenayah Harun Yahya berakhir apabila pada 11hb January 2021 yang lalu, Mahkamah Tinggi Turkey mensabitkan kesaalahan dan memerintahkan hukumaan penjaara selama 1,075 tahun!

Ya, Harun Yahya akan melalui hukoman penjara selama 1000 tahun.

Mungkin ini secebis cerita pengajaran yang boleh kita teladani tentang pengkultusan agama yang akhirnya mengundang padah. Mengangkat dan mengangungkan sosok seseorang secara berlebihan, mengidolakan secara membuta tuli, menjulang dan mengangkat sosok sehingga tidak bertepi. Kita diajar untuk besederhana dalam setiap gerak geri – Wasatiyah itulah pesanan Nabi.

Kerana kepercayaan dan ketaksoban yang terlalu tinggi kepada selain Nabi, hanya akan membawa naahas dan kecewa dikemudian hari.

Semoga Harun Yahya tidak lagi muncul di mana mana , atas muka bumi ini.

Kita doakan.

kredit: Fdaus Ahmad

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.