Kenapa Nabi Menyuruh Umat Islam Belajar Memanaah, Berenang, Bermain Pedaang Dan Berkuda?

Setiap perbuatan yg disampaikan oleh Rasulullah, pasti ada sebabnya… Disebabkan itu Rasulullah S.A.W menyuruh kita sentiasa merujuk kepada Al-Quran dan Hadis untuk mencari jawapannya… Kerana baginda lebih mengetahui tentang apa yang akan berlaku di kemudian hari…

Rasulullah S.A.W. bersabda, “Ajarilah anak-anak kalian berkuda, bermain peddang, berenang dan memannah” [Riwayat sahih Imam Bukhari dan Imam Muslim]

“Tidak akan berlaku qia’mat sehinggalah seluruh umat Islam berperaang dengan seluruh Yahodi. Umat Islam akan membu’nuh mereka sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar datanglah kamu ke sini dan bu’nuhlah orang-orang Yahodi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana ia adalah pokok Yahodi “. (Hadith Sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

Hancornya bangsa Yahodi merupakan salah satu daripada tanda-tanda datangnya hari qia’mat. Bermula dengan sebuah peperrangan besar yang melibatkan banyak bangsa di dunia termasuk bangsa Yahodi. Sebelum berlaku peperrangan ini, terdapat beberapa peristiwa lain yang membawa kepada terjadinya peperrangan ini menurut kronologi hadis akhir zaman hasil kajian ilmuan Islam.

Pertemporan dahsyat ini dikenali sebagai Armageddon, di mana lokasi utama perrang ini adalah di lembah Megiddo atau Mageddon, Filistine. Mungkin ada yang menganggap Perrang Armageddon hanyalah sebuah filem rekaan Hollywood belaka. Kenyataannya, Hollywood yang disokong oleh Yahodi memang mahu menyembunyikan fakta tentang Armageddon ini melalui propaganda filem. Padahal di kalangan para ahli kitab mereka telah mengkaji tentang peperrangan ini dan senantiasa bersiap sedia untuk menghadapinya.

Sebutan Armageddon sebenarnya tidak terdapat dalam mana-mana Hadis. Hanya disebut dalam kajian-kajian Kristian dan Ahli Kitab. Menurut bahasa Ibrani, Ar bermaksud gunung atau bukit. Mageddo pula adalah nama sebuah lembah di Filistine. Sebuah tempat yang cukup strategik dari segi peperrangan. Perrang ini juga dikatakan sebagai perrang terakhir dengan menggunakan seluruh kekuatan pelbagai peralatan senjjata moden yang canggih. Mungkin perrang itu adalah Perrang Dunia ketiga yang disebut-sebut sebagai Perrang Nukileaar.

Perraang Dunia Ketiga, booom nukileaar akan digunakan, dan diramal akan berlaku dalam tempoh yang singkat. Tetapi, kemosnaahannya amat dahsyat. Sehingga dikatakan dunia selepas itu akan kembali menjadi seperti Zaman Pertengahan di mana bala tennterraa hanya akan menunggang kuda dan bersenjattakan peddang seperti perrang zaman dahulu.

“Jika Perrang Dunia Ketiga adalah berjuaang dengan senjaatta nukileaar, yang keempat akan berjuang dengan kayu,batu,peddaang dan anak paannah.”

Ini disebabkan semua teknologi tidak boleh digunakan lagi pada masa itu kerana EMP (electromagnetic pulse) senjataa nukleaar itu sendiri berlaku ketika Perraang Dunia Ketiga. Jadi, kekuatan bala tenterraa ketika Perraang Dunia Keempat nanti adalah seimbang dan tidak berat sebelah kerana semuanya menggunakan peralatan perraang yang sama, berjuang menggunakan kayu,batu,peddaang dan anak pannah.

ROTHSiCHILD CIPTA EMP (ELECTRONIC MAGNETIC PULSE)

EMP BOOMB

Adakah anda bersedia bergelap tanpa cahaya lampu,..wang elektronik atau wang kertas yang tidak dapat dikeluarkan dari bank..tiada air kerana mesin water pump tidak berfungi…memang menyeksakan…memang perit…huru-hara manusia di buatnya…itulah antara senjaatta rahsia yang sangat ampuh yang di miliki oleh tennterra Daa’jal..EMP..(electronic magnetic pulse)..

Senjatta HAaARP, nukileaar, senjatta kimmia@biollogy dan EMP adalah senjatta baru alaf mellinium yang sangat merbahhaya kepada manusia sejagat…senjatta ini akan memosnahkan dan mengurangkan poppulasi manusia secara drastik..

Di akhir zaman nanti manusia akan berperraang semula dengan hanya menggunakan besi batu dan kayu sahaja (saki baki perraang)…ini adalah kerana penggunaan senjata EMP..senjattaa ini akan memaattikan dan memosnaahkan segala peralatan elektronik hingga ke wayarnya sekali…hanya 1 atau 2 butir booom EMP di lancarkan sudah untuk cukup menggelapkan sesebuah Negara jika booom tersebut di lancarkan pada aras ketinggian @ altitude yang lebih tinggi daripada struktur lapisan ionisfera bumi..

Konspirasi golongan elit atau Daajjjal ini telah menjalankan banyak projek-projek rahsia yang dijalankan. Antara projeknya ialah Starwars Project, BlueBeam project, Pandora Project, Genom Project Phliphedia Project dan banyak lagi projek rahsia termasuk UFO project.

Pembinaan senjattaa EMP adalah dibawah kelolaan Starwars Project yang lebih dominan dan yang lainnya ada perkaitan antara satu sama lain..Bom EMP boleh dihantar samada di lancarkan dengan rokket atau di bawa dengan pesawat canggih supersonik merentas angksa pada altitud yang tinggi..

B2 SPIRIT BOOOMBER

Bersediakah kita akan situasi ini…saya bukan ingin menakutkan anda semua…minta dijauhkan. Peperraangan dunia ke-3 akan menggunakan senjaatta ini secara total selain nukileaar, kimmiaa dan biollogi …Sebenarnya penggunaan senjattaa ini telah dihebahkan dalam permainan game strategi Command & Conquer General. Dalam siri Astro “Futurree Weaappon” juga telah didedahkan akan keupayaan EMP..

Kini senjattaa ini juga turut dimajukan oleh Iran,Rusia,China dan Korea Utara..Ini bukan omongan kosong..

Jika direnungkan pada hadis bagaimana Daa’jal dibu’nuh oleh Nabi Isa, bagaimana Yaakjuj dan Makjuj menembaak pannaahnya ke langit dan mengapa nabi menyuruh kita belajar berenang, berlari, menunggang kuda, belajar guna peddaang dan memaannah…semuanya seolah-olah zaman masa lampau. Bermakna kita akan Back to Ancient..tidak ada satu pun yang menyentuh tentang peralatan mekanikal dan eletronik…Ini bermaksud selepas perraang dunia ketiga, bumi akan bergelap dan banyak kemosnaahan yang berlaku kerana perraang. Kuncu Ibliiis telah membuat persediaan akan peristiwa ini..bagaimana dengan orang islam? Penyelamat orang islam adalah melalui zikir kepada Allah dan akidah yang kental sahaja.

Bersabda Rasulullah SAW, ” Kamu harus belajar memaannah kerana memanah itu termasuk sebaik-baik permainanmu.” (Riwayat Bazzar, dan Thabarani dengan sanad yang baik)

Hadis Nabi juga ada menyebut, Yahodi akan bersembunyi di balik-balik batu dan kayu dan hanya selamat di belakang pokok Yahodi iaitu pokok Gharqad, yang banyak ditanam di Isreaail buat sekarang.

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.