Ketahuilah Cara-Cara Ji’n Menyelinap Masuk Ke Dalam Rumah Kita

Ji’n adalah makhluk ghaib yang tidak dapat dilihat oleh mata kasar manusia, namun mereka ada di serata tempat di sekeliling kita. Rumah kita pula sepatutnya adalah merupakan tempat paling selamat dan selesa tanpa sebarang gangguan dari segi fizikal mahupun ghaib. Terdapat pelbagai cara makhluk ini boleh masuk ke rumah kita dua daripadanya ialah:

a) kita yg bawa sendiri

b) kelakuan kita yang boleh menjemput mereka

Ini adalah antara huraian lengkap tentang dua cara makhluk halus berkenaan boleh tembus masuk ke dalam rumah kita yang sepatutnya menjadi tempat yang selamat untuk tinggal seisi keluarga.

kita bawa sendiri

 •  antaranya dengan membawa masuk barang2 dari bo’moh seperti tangkal2, wafak, senjatta lama, barang2 yg telah dipu’ja…
 •  belajar ilmu kebatinan
 •  tidak merawat si’hir lebih Dari 40 Hari….
 •  tidak meruqyah diri apabila tahu susur galur keluarga moyang mereka Ada menggunakan khidmat ji’n.

b) Kelakuan kita yang boleh menjemput mereka 

 • sisa tulang pada dapur dan sinki tidak dibuang sebelum malam menjelma…. Automa’tik Ji’n kelas pertama iaitu ji’n yg bersayap yang duduk di tempat tinggi yang selalu duduk pada bumbung rumah kita akan terhidu dan akan turun masuk kedalam rumah kita utk makan….apabila ia berlaku setiap hari ia akan mencari tempat terdekat di dalam rumah itu sebagai tempat tinggal contohnya seperti tinggal di fridge magnet di peti ais yg berbentuk makhluk hidup…. Lalu barang2 dapur yg tidak di tutup akan cepat membu’suk….
 • tidak menutup pintu tandas di dalam rumah selepas menggunakan nya….lalu mereka bebas bermain di dalam rumah dan bersembunyi pada hiasan rumah yg kita sayang atau pada hiasan berbentuk makhluk hidup, atau pun perhiasan rumah yg pernah menjadikan kita syi’rik kepada ALLAH…
 • bunyi-bunyian Dari alat muzik
 • baju kotor yg digantung didalam rumah selepas keluar rumah tanpa terus membasuh nya.
 • rumah yg kotor
 • bilik tidur yg tidak pernah dialihkan perabotnya
 • rumah yg tidak dibacakan al Quran
 • rumah yg dijadikan sarang ma’ksiat
 • rumah yg Ada emas yg tidak digunakan.
 • rumah yg ada benda2 dari hutan yg tidak digunakan seperti buluh
 • rumah yg malaikat tidak masuk kerana ada pelihara anji’ng atau bunyi nyanyian yg terlalu lama

Jika Ada perkara2 seperti diatas, jangan ditanya mengapa bayi menangis berpanjangan, jangan ditanya mengapa ummu sibyan boleh masuk ke dlm rumah, dan jangan ditanya mengapa kita mencari pakar perubatan tradisional atau bomoh utk berubat…. Lalu masalah ini akan berterusan…..
Inilah liciknya permainan Ji’n, ib’lis dan syai’tan…

 • RUNGKAI bahayanya tipu daya ji’n, ib’lis dan syai’tan melalui perkara2 Kecil….
 • setiap hari.. tauhid dan akidah dise’rang tanpa kita sedar….. Kesannya tempias pada akhlak kita…
 • Walaupun Korang nak muntah membacanya, aku tetap akan teruskan merungkainya sebab nmpk lebih 80% org sekeliling kita Tanpa mereka sedar atau tidak telah terjebak dengan syi’rik setiap Hari termasuk dari kalangan yg bijak pandai…. Di sebabkan syi’rik itu Ramai yg sukar menghadapi kema’tian, mereka ma’ti dalam keadaan yg sangat2 Terse’ksa….
 • Manusia biasa tiada kelebihan… kelebihan hanya Ada pada para nabi2 sebagai kayu ukur… Lebih pada itu adalah menggunakan khidmat Ji’n.

Kredit : Amy Liliah Ahmad

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.