Bila Kita Dekat Dengan Allah, Ujian Seberat Manapun Tak Akan Buatmu Lemah

Ujian itu adalah tanda ALLAH sayang pada kita, sebagai makhluk ALLAH kita tidak akan terlepas daripada diuji. Adakala ujian besar yang datang dan ada juga waktu ujian ringan yang mendatang, namun kali ini seluruh ummat manusia sedang diuji dengan dahsyat. Ingatlah bahawa hanya ALLAH yang mampu keluarkan kita daripada ujian yang memang tak mampu kita tanggani ini…

Ketahuilah, tidak ada ujian dan ujian yang terlalu berat untuk jiwa yang selalu dekat dengan Tuhan, dan selalu tahu bagaimana bersabar dengan apa yang Tuhan tentukan.

Oleh itu, pada masa ini ujian anda sangat keras, begitu menyakitkan, dan dengan demikian menguji kesabaran anda, maka segera datang kepada Tuhan.

Tidak kira berapa besar cubaan yang anda tidak akan mengadu, apabila anda tahu cara memposisikan Tuhan terlebih dahulu

Dan apa yang jelas adalah tidak kira sejauh mana ujian yang datang kepada anda tidak akan dapat mengadu, apabila anda sudah tahu bagaimana memposisikan Tuhan terlebih dahulu di dalam hati anda, dan dalam setiap keadaan yang anda alami.

Segalanya akan dianggap biasa-biasa saja, walaupun benar bahawa hukum Tuhan sangat buruk, ketika hatimu terbiasa bergantung pada-Nya.

Apabila Tuhan Berhampiran Hati Anda, Kemudian Percubaan Kehidupan Sebagai Besar dan Sukar Seperti Apa-apa sahaja Anda Akan Mudah Melalui

Kerana jika Allah sentiasa dekat dengan hatimu, maka ujian hidup yang besar dan sukar seperti apa pun akan mudah bagi anda untuk melalui baik dan bijak.

Sudah tentu, tidak ada aduan yang boleh anda lakukan dengan mudah, apabila hati anda yakin bahawa Allah sentiasa bersama anda ketika tiba waktunya.

Anda akan berterima kasih untuk melakukannya dengan mudah di tengah-tengah kesukaran Jika Jiwamu Sudah Dekat Dengan Allah

Di samping itu, apabila Tuhan menjadi nombor satu di hati, ia begitu dekat dengan anda, maka anda akan berterima kasih untuk melakukannya dengan mudah di tengah-tengah kesulitan yang sedang terjadi.

Anda tidak akan merasakan bahawa anda sedang diuji, walaupun ujian yang begitu berat Tuhan telah ditetapkan. Tetapi anda akan merasakan bahawa ini adalah cara yang Tuhan tulis sehingga anda boleh mendapatkan kebahagiaan baru dalam hidup anda.

Merasa Tenang Anda Akan Selalu Merasa Walaupun Kini Sekarang Anda Susah, Apabila Anda Tahu Bagaimana Pasti Tuhan

Jadi selalu ajarkan hatimu untuk selalu menjadikan Tuhan sebagai nombor satu dalam setiap proses kehidupan yang anda hidup, supaya anda sentiasa merasa tenang dengan mudah.

Walaupun sekarang kesukaran yang datang dengan anda memang susah. Dan percayalah sepenuhnya kepada Tuhan, supaya anda dengan mudah dapat melalui tanggung jawab yang besar.

Kerana Tidak Ada Hal Yang Sukar, Jika Tuhan Sentiasa Anda Membuat Penguat Terbesar Melalui Semuanya

Kerana sesungguhnya tidak akan menjadi perkara yang sukar di dunia ini, jika Allah selalu membuat anda kekuatan terbesar dalam semua yang telah melalui keputusan Tuhan.

Oleh itu, bergantung kepada Tuhan dengan penuh keyakinan, supaya apa pun yang ditulis oleh Allah kepada anda akan membuat anda baik-baik saja.

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *