Hanya Rendam Kaki Dalam Air Ais, sa’kit kepala, sa’kit badan, lesu, minor st’roke, sa’kit urat, tak lena tidur malam Berkurang…

Kadangkala badan rasa tak selesa dan tak sedap kita terus pergi klinik dan ambil ubat walhal segalanya boleh dirawat sendiri terlebih dahulu sebelum keluar ke klinik, inilah terapi paling mujarab buat ma’salah-ma’salah seperti dibawah, selamat mencuba…

Dah dua hari amalkan rendam kaki dalam ais. Best juga, memang banyak kebaikkannya untuk go’ut, sa’kit kepala, sa’kit badan, lesu, minor str’oke, sa’kit urat, tak lena tidur malam. Badan rasa berat dan penat, try laa.

Kebaikan Ra’watan Rendaman Kaki Bersama Garam Bukit dan Ais Batu

Untuk pengetahuan anda, amalan rendaman kaki dengan air yang dicampurkan dengan sedikit ais batu dapat melegakan ketegangan otot dan ianya dapat mengelakkan dari gangguan ji’n.

Tahukah anda? Bila anda bangun dari tidur bila di pijak kaki pada lantai yang sejuk jika anda terasa menyucuk di tapak kaki itu maknanya dalam badan anda banyak angin. Angin dalam badan anda itu adalah angin tidak elok.

Sesiapa yang mengalami masalah tersebut, kerap sa’kit kepala, sa’kit belakang, sa’kit belikat ,lenguh tengkuk, kerap sendawa, kerap kembung perut.
Terapi rendaman kaki dengan air yang dicampurkan bersama sedikit ais bagi orang yang sukar tidur malam adalah baik jika diamalkan.

Bagi masalah sa’kit kepala pula ataupun bisa sa’kit-sa’kit badan adalah elok untuk mengamalkan ra’watan rendaman kaki yang dicampur bersama dengan ais ini.

Menurut Perubatan Islam, sekiranya anda ada mengalami gang’guan ji’n yang kro’nik anda pasti akan rasa sa’kit seperti menyucuk-nyucuk di kaki yang direndam itu, itu adalah tandanya yang tubuh kita ada mangalami gan’gguan makhluk ha’lus. Oleh itu sekiranya diamalkan, inshaaAllah izin Allah jin akan terhindar dari pada tubuh anda.

Menurut sumber lain, untuk kesan yang lebih baik lagi campurkan air rendaman kaki tersebut dengan daun bidara, limau nipis dan garam bukit dalam air berais itu. Kesannya amat baik dalam tubuh badan kita.

Bolehlah diamalkan membaca sebelum rendam kaki

  • Surah Al Fatihah 7x
  • Surah Al Ikhlas 7x
  • Dan selawat 7x

InshaaAllah dengan izin Allah, kaki badan akan berasa ringan.

Menurut Perubatan Islam, kesan gang’guan makhluk halus adalah seperti:

  • Kaki anda berasa Pijar bila di rendam kaki anda dalam Ais
  • Lenguh dan kebas pada kaki
  • S’akit mencucuk di kaki

Haruslah diingat ini adalah salah satu cara alternatif dalam rawatan islam dan ianya juga adalah sebagai salah satu iktiar untuk mera’wat pe’sakit, inshaaAllah dengan izin Allah, sakit anda akan sembuh atau berkurangan. Ianya juga adalah mengikut kesesuaian tubuh badan anda, wallahualam.

Sumber : Fatin Adila Razali

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *