Hebatnya Seorang Wanita Yang Tak Merajuk Walau Berkecil Hati Dengan Suami!

“Jika seorang isteri itu telah menunaikan solat lima waktu dan berpuasa pada bulan Ramadan dan menjaga kehormatan diri, serta taat kepada suaminya, maka dipersilakanlah masuk ke syurga dari pintu mana sahaja yang disukai.”

Amat mudah sekali jalan seorang wanita untuk menjadi ahli syurga, tak perlu galas timbunan tanggungjawab seperti kaum suami sebaliknya hanya perlu tunaikan apa disuruh ALLAH dan taat kepada suami saja boleh buatkan mereka jadi ahli syurga selamanya, lebih indah lagi mereka boleh pilih nak masuk pintu mana tatkala ingin ke syurga. Ya Allah itulah nikmat sebesar-besar nikmat yang didambakan oleh setiap makhluk. Namun begitu segala nikmat ini datangnya dengan pelbagai cabaran…

Pernah tak isteri berhenti dari buat tugas-tugasnya? Jika dia merajuk atau marah sekalipun tugasnya sebagai isteri dan ibu tetap dilaksanakan tanpa gagal.

Dia kena marah pun dia tetap masak…Dia merajuk pun dia masak…Dia tak sihat pun dia masak…Bergaduh dgn kita pun, dia tetap buat keje-keje umah…Dia balik kampung pun, dia mesej, telefon kita :

“Abg dah bangun?”, “Abg dah sampai tempat kerja?”, ” Abg dah lunch?”, ” Abg dah otw balik kerja?” , “Abg dh sampai umah?”, ” Abg dah mkn mlm?” Sampaila dia tanya, “Abg dah tido?”…

Berjauhan pun, dia tanya satu-satu…masih risaukan kita…jadi p la apa pun,dduk jauh mcm mna pun dia tetap jalankan tugas-tugas dia sebagai seorang isteri…ambik tahu kebajikan kita, jaga suami…

Ja’hat mana pun suaminya itu, dia tetap buat tugas2 seorang isteri…dan kita yg jd suami ni, ada tak tugas-tugas kita yg kita tak tunaikan terhadapnya? Ada kan…banyak sebenarnya tuan-tuan…

Balik kerja, ada tak kita tanya, ” Mcm mana ari ni, ayg ok?”…Ada x msj dia, ” Ayg dh mkn? Ayg sihat x ari ni…?” Jarang kan kita nk buat ni? itu hari biasa…klu hari bergaduh, klu tarik muka, lagi la xbuat langsung…

Tapi isteri tak pernah pun berhenti dari memikirkan ttg suaminya…even time tidur pun, bila terjaga, dia selimutkan suami dia…perbetulkan kedudukan tidur suaminya…pastikan suaminya itu selesa…

24 jam, 7 hari seminggu, 365 hari setahun, utk SUAMI…dan kita plak asyik memikirkan ttg perempuan lain? tentang kekurangan isteri? cari kelemahan isteri? Tak guna btol kita ni tuan-tuan…Hargailah isteri tuan-tuan tu…hidup dia, selain utk Allah, adalah utk SUAMINYA…jgn abaikan isteri, peluk cium, syg isteri yg kita ada tu…

Hadiah dari Allah utk kita…

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Jangan lupa klik >>> DIET APA HARI INI  <<< untuk dapatkan tips dan perkongsian percuma untuk kurus langsing lagi sihat setiap hari! 🙂

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.