Jangan Pernah Sekali Kutip Duit Syiling Di Lantai, Sekali Sentuh Mera’na Hidup!

Zaman kini orang dah tak peduli halal haram atau syirikkan tuhan sekalipun, orang lebih ikutkan na’fsu amarah dan perasaan nak membalas den’dam serta hasad deng’ki. Maka lahirlah masalah-masalah seperti apa kita hadapi sekarang…

Sebagai contoh anda nk masuk kereta tiba2 ada syiling diatas lantai sebelah kereta anda. Sedangkan semasa anda turun kerata syiling berkenaan tiada disitu.

Contoh yg kedua… Anda nak keluar rumah tiba2 ternampak syiling dihadapan rumah… Jgn terus ambil ya.. Zaman skrg jika org nk si hir, berbagai2 cara.

  • Syiling dihalaman rumah
  • Syiling didepan pintu rumah
  • Syiling disebelah kereta anda
  • Syiling yang tak tahu asal usulnya

Akibat kia’nat dari pada si hir syiling yg di saluti tanah ku bur…mera’na 1 badan, bila malam bedenyut2 bisa2 smpai menangis mnahan ksa’kitan. berhati2lah bila anda tejumpa si hir speti ini… jgn sesekali cuba sntuh, skiranya tiada keyakinan diri dan doa2 pdinding diri, sebaliknya sapulah dn teus buang.

Ambil 1jug air dan 3bji limau nipis,perahkan kdalam jug air,ambl segenggam garam ksar, larutkan bsma air dn perahan limau tadi, kemudian. bacakan doa ini:

Pembatal si hir

Fa-lammâ ‘Alqaw Qâla Muusâ Mâ Ji’tum Bihis-Siḥr; ‘Inna-LLâha Sa-Yubţiluh; ‘In-Na-LLâha Lâ Yuṣ-Liḥu ‘Amalal-Mufsidiin ۝ Wayu-Ḥiqqu-LLâhul-Ḥaqqa Bi-Kalimâ-Tihii Wa Law Karihal-Mujri-Muun (Ayat 81 – 82) surah yunus.

Kmudian siramkan di tempat tapak@kwasan yg trletaknya syiling yg di jumpai….insyAllah dgn izin Allah si hir trbatal..

Pendedahan Dean itu turut mendapat perhatian pengikutnya dan ada di antara mereka memberitahu terdapat ahli keluarga yang pernah terkena si hir akibat mengutip duit syiling di atas lantai.

Asyraf menceritakan bagaimana ada ahli keluarganya yang men1nggal dunia disebabkan perbuatan syirik selepas mengutip duit yang dijumpai di tepi jalan.

Bukan sahaja dirasuk malah ‘benda’ tersebut bertindak ga nas dan enggan meninggalkan jasad sehingga saudaranya itu men1nggal dunia.

“Puncanya kutip duit tepi jalan jer… sampai mening gal disebabkan kena rasvk. ‘benda’ itu marah dan tidak mahu mening galkan jasadnya,” katanya.

Manakala individu bernama Hidayah pula memberitahu, bapanya pernah mengalami perkara serupa namun bukan mengutip syiling tetapi mengalihkan dua biji ibu lesung yang ditinggalkan di tapak mereka sekeluarga berniaga.

Pelbagai cara digunakan untuk menghantar si hir.

“Tidak tahu siapa yang meletakkan dua biji ibu lesung itu, tetapi ia masih baru dan mempunyai tanda harga. Lepas Abah alihkan, tangannya tidak boleh di angkat,” katanya.

Sementara itu, Dean memberitahu sekiranya tiada sebarang keyakinan diri dan doa-doa pendinding diri, sebaik-baiknya jangan sesekali cuba menyentuh syiling atau wang yang dijumpai.

Dia turut menyarankan agar mengambil satu jag air dan tiga biji limau nipis yang diperahkan ke dalam air, segenggam garam kasar dilarutkan bersama air dan limau.

Kemudian membaca Surah Yunus ayat 81-82 sebagai doa pembatal sihir dan menyiram air di tempat terletaknya syiling yang dijumpai.

“Insya Allah dengan izin Allah sihir itu akan terbatal,” katanya.

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya. Terima kasih.

Sumber: Petuaibu

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh layari laman web dan follow telegram dibawah:

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Jangan lupa klik >>> DIET APA HARI INI  <<< untuk dapatkan tips dan perkongsian percuma untuk kurus langsing lagi sihat setiap hari! 🙂

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *