Konsert Salman Khan Berjalan Lancar Tanpa SOP, Penjarakan Fizikal Di Masjidil Haram Diperkuatkuasa Semula

RIYADH – Presidensi Umum untuk Hal Ehwal Dua Masjid Suci semalam mengumumkan pelaksanaan semula peraturan pemakaian pelitup muka dan penjarakan fizikal yang diwajibkan di Masjidil Haram dan Masjid Nabawi, berkuat kuasa pukul 7 pagi (waktu tempatan) hari ini, lapor akhbar Saudi Gazette semalam. (Artikel ini dipetik dari laman KOSMO pada 30 Disember 2021)

Pihak berkuasa Arab Saudi dalam satu kenyataan berkata, ia memutuskan untuk melaksanakan semula langkah-langkah penjarakan fizikal dalam kalangan jemaah umrah dengan menjarakkan sejadah dan semasa melakukan tawaf bagi menjaga kesihatan dan keselamatan jemaah.

Susulan itu, pihak presidensi menyeru semua jemaah dan pekerja di Dua Masjid Suci untuk mematuhi langkah berjaga-jaga dengan memakai pelitup muka dan menjaga penjarakan fizikal.

Mereka turut diarah mematuhi masa untuk masuk ke dalam masjid mengikut masa yang ditetapkan dalam permit umrah dan solat yang dikeluarkan oleh aplikasi Eatmarna dan Tawakkalna.

Sementara itu, Kementerian Dalam Negeri Arab Saudi semalam turut mengumumkan pelaksanaan semula peraturan pemakaian pelitup muka dan penjarakan fizikal di semua kawasan tertutup dan terbuka negara itu, juga berkuat kuasa hari ini.

Ia dilakukan sebagai langkah baharu untuk membendung penularan varian Omicron serta lonjakan kes harian ko’bid 19 di negara itu.

Sumber: KOSMO

Konsert Ma’ksiat Salman Khan Dibenar Berjalan Lancar

Dah berlalu pun konsert ini dengan gilang gemilangnya, konsert yang menjemput segala musi’bah, baca sendiri berapa ramai selebriti bollywood yang terlibat dalam konsert Da Bangg Tuor ni

Da-Bangg Tour, the biggest Bollywood tour, is back again and this time the Salman Khan-led team is all set to take center-stage at the International Arena in Boulevard, Riyadh, on Dec. 10. Da-Bangg Tour, the live concert starring India’s hottest celebs, will regale audiences with captivating choreography, hit tracks, comic acts and more.

The star-studded tour, will also include performances by Shilpa Shetty, Jacqueline Fernandez, Saiee Manjrekar, Prabhu Deva, Sohail Khan, Sunil Grover, Kamal Khan, and Aayush Sharma.

Bukanlah nak berdengki atau iri hati bila ada konsert boleh dibenar berlangsung tapi berpada-pada lah duniawi pun wahai pentadbir saudi, itu tanah para anbiya’ bukan tanah kalian sampai suka-suka boleh cemari. Konsert Salman yang dihadiri ribuan manusia ni berlangsung pada awal Disember 2021 kemudian pada penghujung Disember Masjidil Haram dilaksana penjarakan sosial semula. Konsert mak’siat ni bagaikan sengaja menjemput ba’la ALLAH turun menghu’kum kita semua seluruh umat manusia yang ada, ba’la turun tak pilih bulu, baik atau buruk seseorang itu semua akan kena. Benarlah kita sudah di episod akhir dunia, Al’Mahdi akan turun dan rampas semula takhta negara Arab dari keluarga saudi…

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh join grup dan layari laman web dan follow telegram dibawah:

Join grup Pesan Bonda dengan Klik >>> PESAN BONDA <<< untuk mengimbau kembali segala petua serta pesanan bonda dan ayahanda kita sejak kita kecil hingga dewasa

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Jangan lupa klik >>> DIET APA HARI INI  <<< untuk dapatkan tips dan perkongsian percuma untuk kurus langsing lagi sihat setiap hari! 🙂

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.