Ini Kisah Presiden Amerika John F Kennedy Yang Dibo’nuh Kerana Mahu Ha’puskan Ri’ba pada Sistem Bank!

JF KENNEDY DIBO’NUH KERANA MENENTANG SISTEM BANK

John F Kennedy telah membuat keputusan besar melalui Kongress Amerika Syarikat (AS) dengan mengatur penghapusan Bunga bank atau Riba di Perbankan dan semua jenis lembaga kewangan harus dibebaskan dari bunga.

Untuk itu AS akan mencetak dan mengatur wang sendiri dan mengendalikan aliran wang sesuai dengan aktiviti ekonomi sendiri, John F Kennedy menyatakan tidak akan berhutang lagi kepada BANK DUNIA yg dikuasai oleh Keluarga Rothschild.

Pada tarikh 4 Jun Presiden JFK (Presiden ke-35 Amerika Syarikat 1961-1963) memiliki kemampuan menerbitkan mata wang tanpa harus melalui Keluarga Rothchilds baik melalui Bank Dunia maupun IMF, dan pada waktu itu juga tidak terlalu banyak orang yg menyedari sebuah fakta bahawa JFK menghentikan produksi fasiliti program senjata nukl’ear Is’roel yg digunakan utk menye’rang Pa’listin.

Dokumen Rahsia tahun 1961, Perdana Menteri Is’roel David Ben Gurion meminta Presiden JFK utk memimpin pengembangan senj’ata ofensif Is’roel dan membekalkan pe’luru berpa’ndu Amerika.

JFK dgn tegas menolak keinginan Is’roel tersebut. Tidak hanya itu, dia mengatakan bahawa AS akan membalas sera’ngan negara di Timur Tengah yg menye’rang negara lain, termasuk akan menye’rang Is’roel apabila mereka menye’rang negara tetangganya Pa’listin.

Akhirnya , Kennedy memberitahu Ben Gurion AS tidak akan menyokong pembangunan senj’ata nukl’ear Is’roel.

Saat itu Ben Gurion sangat marah. Tanpa diketahui publik Amerika pada saat itu, kedua pemimpin ini saling terlibat dalam “Pe’rang Dingin”,

Saling mengancam dan Konflik itu tidak diketahui awam hingga 1998 rahsia itu terbongkar dalam sebuah artikel oleh Ethan Bronner di New York Times.

Sebagian besar isi surat Ben Gurion utk Kennedy tetap tidak dapat dipersetujui Pemerintah AS . Seterusnya Ben Gurion memulakan kolaborasi rahsia dengan China untuk pengembangan senj’ata nuk’lear bersama.

========================================================================================================

JF KENNEDY DITE’MBAK MA’TI OLEH AGEN ROTH

Pembunuhan John F. Kennedy, Presiden ke-35 Amerika Syarikat, berlaku pada hari Jumaat, November 22, 1963, di Dallas, Texas, Amerika Syarikat pada 12:30ptg.

Kennedy telah ce’dera par’ah dari tem’bakan semasa dalam kenderaan bersama isterinya Jacqueline dalam perarakan presiden melalui Dealey Plaza.

Siasatan rasmi oleh Suruhanjaya Warren telah dijalankan sepanjang tempoh sepuluh bulan, dan laporannya telah diterbitkan pada September 1964.

Suruhanjaya telah membuat kesimpulan bahawa pembun’uhan itu dilakukan oleh Lee Harvey Oswald, seorang pekerja Texas School Book Depository di Dealey Plaza.

Satu kon’spirasi jen’ayah yg dirancang dan melibatkan pihak seperti Federal Reserve, Rothschild, Rockefeller, Central Intelligence Agency (CIA), KGB, Mafia, Biro Penyiasatan Persekutuan/ Federal Bureau of Investigation (FBI) pengarah J. Edgar Hoover, Naib Presiden Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Fidel Castro, George HW Bush, kumpulan buangan Cuba menentang kerajaan Castro dan kepentingan ten’tera dan / atau kerajaan Amerika Syarikat.

Rothschild sengaja mencari tarikh yg bersamaan dgn pemb’unuhan Jacques de Molay iaitu pada 22 November.

Untuk pengetahuan, Jacques de Molay dibu’nuh pada 22 November 1307 di Perancis. Pemilihan tarikh itu dilakukan kerana 22 haribulan November bersamaan dgn 22+11(November)=33. 33 adalah darjah Maso’nik tertinggi dalam carta hirarki mereka.

Terbunuhnya Kennedy merupakan titik tolak kepada penguasaan Is’roel dalam kuasa nukl’ear.

Is’roel dikatakan telah bersekongkol dengan China untuk membentuk kuasa nukl’ear secara bersama. Oleh sebab itu, sehingga ke hari ini, China miskipun Komu’nis, ia tidak pernah dilihat bermu’suh dengan Amerika Syarikat apatah lagi Is’roel.

Lihatlah hari ini, jika Kennedy terselamat dalam setiap misi pembun’uhannya, dunia hari ini tidak akan melihat Is’roel yg bermaharajalela.

Is’roel tidak akan mempunyai mi’sil berpeledak nukl’ear. Is’roel tidak akan mempunyai ro’ket berpeledak benua ke benua. Dan Is’roel hanya sebuah negara yang tiada apa-apa.

Jika barang siapa bertanya, siapakah presiden AS yang dikagumi ??

Tanpa berfikir panjang, ia adalah John Flitzgerald Kennedy & Abraham Lincoln.

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh join grup dan layari laman web dan follow telegram dibawah:

Join grup Pesan Bonda dengan Klik >>> PESAN BONDA <<< untuk mengimbau kembali segala petua serta pesanan bonda dan ayahanda kita sejak kita kecil hingga dewasa

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Jangan lupa klik >>> DIET APA HARI INI  <<< untuk dapatkan tips dan perkongsian percuma untuk kurus langsing lagi sihat setiap hari! 🙂

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *