Main Kutu Di Maybank2u Cara Selamat, Tak Perlu Lagi Tunggu Giliran Kutu!

Aku ni dari dulu sejenis gigih menyimpan, takde takde tapi kalau korek korek mesti ada, gitu lah aku…

Konsep menyimpan ni kena betul betul gigih baru kita dapat hasil yang kita nak.

7bulan dah join dan tinggal lagi 3 bulan je untuk cukup 10k yayyyyyy!!!!

Actually, kat Maybank2u ni ada satu bahagian yang kita boleh simpan duit setiap bulan yang dipanggil ‘Create Goal +’.

Apa yang best kat ‘Create Goal +’ ni, first kita kena tahu apa tujuan kita nak create goal ni. Macam nak travel Jepun ke, nak beli gelang emas besar ke, nak beli body part kereta ke atau nak renew rotex kereta ke.

Pastu boleh set nak simpan berapa banyak duit setiap bulan. Maybank akan auto tolak duit dari akaun kita.

Lepas tu, bila dah sampai tempoh yang kita nak, jumlah duit terkumpul akan masuk semula ke akaun bank kita. Automatic. Takde kes hilang duit ke, mak kutu lari ke, best kan?

Follow step by step macam mana nak start gunakan ‘Create Goal +’ tu kat Maybank2u.

  1. Memula, bukak website Maybank2u www.maybank2u.com.my dan Click Login Maybank2u.
  2. Scroll bawah sikit dan akan jumpa Create Goal +..
  3. Kemudian pilih category . Dalam tu ada banyak contoh tujuan seperti gift, family, travel, shopping, education, retirement dan others.
  4. Pastu letakkan goal name korang. Contoh kalau target nak deposit rumah, letak depo rumah. Macam nak beli gelang besow ke, so letak ‘Gelang besow ‘ 😜
  5. Dekat bahagian commitment ada by Monthly Amount dan by duration. Macam I, I pilih monthly amount.
  6. Click Saving Account-i
  7. Letakkan berapa jumlah yang dikehendaki di column Goal Amount
  8. Letak berapa jumlah untuk 1st deposit. Yg ni RM10 sebagai deposit pertama pun takpe.
  9. Letak berapa jumlah nak tolak setiap bulan dari akaun Maybank.
  10. Starting date tu letaklah setiap berapa haribulan nak duit tu tolak dari akaun Maybank kita.(serius macam kutu kan?) 😂
  11. Click Start.
  12. Double check semua details dulu, kalau okay boleh click Confirm.

SETTLE!!

Sumber : Zetty Omar

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh join grup dan layari laman web dan follow telegram dibawah:

Join grup Pesan Bonda dengan Klik >>> PESAN BONDA <<< untuk mengimbau kembali segala petua serta pesanan bonda dan ayahanda kita sejak kita kecil hingga dewasa

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Jangan lupa klik >>> DIET APA HARI INI  <<< untuk dapatkan tips dan perkongsian percuma untuk kurus langsing lagi sihat setiap hari! 🙂

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.