Jika Ditakdirkan Kenal Dengan Lelaki Punyai Ciri-Ciri Ini, Jadikan Dia Ayah Kepada Anak-Anak Anda!

Assalamulaikum uolsss, kali KKR nak share tips untuk mengenali lelaki yang baik.. Maklum la, skrng kne hati2, ramai yang hidung belang, hehe..

C1ri-c1ri untuk mengenali sama ada lelaki itu baik atau sebaliknya..

  1. Lelaki yang baik adalah lelaki yang patuh pada agamanya. mereka tinggalkan kewajiban dan men1ngg4lakn larangan yang telah di tetapkan dalam agama.
  2. Kalau seorang lelaki yg baik dia akan cuba berusaha untuk membantu kita dlm keadaaan apa sekalipun, walhal mereka send1ri tidak mampu untuk membantu. Mereka akan cuba berusaha utk menenangkan kita, seseorang itu akan cuba buat kita rasa selamat atau sebagainya. Senang cerita lelaki yg baik tak akan pentingkan d1ri send1ri.
  3. Mereka tidak kisah utk menasihati & juga menyatakan pandangan mereka mengenai d1ri kita. Segala kebaikan atau kebvrukan akan dibincangkan. Lelaki yg baik juga akan mengakui kesalahan yg telah dilakukan oleh mereka, cuba menyelesaikan masalah itu dan juga berusaha tidak akan mengulanginya. Ini akan dapat mewujudkan situasi dimana pasangan kita bebas untuk menyuar4kan pandangan atau pendapat masing2.
  4. Mereka akan tetap menghorm4ti kita walaupun pada situasi tengah mengalami krisis dan lelaki yang baik juga tidak akan merendahkan martabat kita sebagai wanita walau apa pun sekalipun.
    Lelaki yg baik sebenarnya tahu macam mana untuk melakarkan senyuman pada wajah kita bila dalam keadaan sedih, risau atau sebagainya.
  5. Lelaki yg baik tidak s0mb0ng & juga merendah d1ri. Selain dari tu, lelaki yang baik juga tidak akan memandang rendah pada kemampuan d1ri kita. Malah lelaki yang baik juga akan memberi sokongan apa kita buat dan mereka yakin yang kita boleh berjaya.
  6. Lelaki yg baik akan berusaha untuk memperbetulkan kesilapan yang kita buat & mereka akan menerima kita seadanya.
  7. Lelaki yang baik tahu kekurangan yang ada pada mereka dan sentiasa menghulurkan bantuan sekiranya kita memerlukan bantuan.
  8. Lelaki yang baik tidak akan melupakan kita sekiranya mereka berjaya di atas sokongan dan pertolongan kita sebelum ini.
  9. Bukan suami orang! Paling penting kerana kita tak mahu rosakkan kebahagiaan orang lain untuk bina bahagian kita!

Sekiranya uolsss ada berkawan dengan lelaki yang berc1ri sebegini, hargailah mereka. Selamat mencari calon suami! Semoga berjaya!

Sumber : Nasihatustazz / satkoba

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh join grup dan layari laman web dan follow telegram dibawah:

Join grup Pesan Bonda dengan Klik >>> PESAN BONDA <<< untuk mengimbau kembali segala petua serta pesanan bonda dan ayahanda kita sejak kita kecil hingga dewasa

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Jangan lupa klik >>> DIET APA HARI INI  <<< untuk dapatkan tips dan perkongsian percuma untuk kurus langsing lagi sihat setiap hari! 🙂

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.