Allahuakbar! 3 Juta 0rang Bukan Islam PeIuk IsIam Serentak. Benarlah Bahawa Islam Akan Mend0minasi Er0pah!

Alhamdulillah kita panjatkan syukur kepada ALLAH, kepada saudara baru kita semoga terus istiqomah….

Ini bukan cerita rekaan, sebab perkara ni lah barat dah mula serabut kepala dah mula tergugat, memang dari dulu lagi dah termaktub di akhir zaman bilangan orang ISLAM adalah sangat banyak bagaikan buih di lautan, namun yang ramai itu juga mudah pecah bagaikan buih yang nipis, sama-samalah kita menjaga iman kita, namun begitu cuba renungkan walau kita ramai tetap agama kita masih ditindas, perkuatkan iman, lebihkan ibadah, insyaALLAH akan datang hari dimana ISLAM tidak lagi ditindas…

Allahuakbar anugerah mereka subhanallah, di England buat pertama kali tahun ini mencec4h lebih 3 juta orang, 2 kali g4nda berbanding sedekad lalu.

Diceritakan oleh media The Telegraph, Ahad (31/1), peningkatan jumlah umat Islam di negara-negara barat disebabkan 0leh banyaknya pendatang dan juga tingginya 4ngka kelahiran di kalangan masyarakat Islam.

Menurut Agensi Statistik Kebangsaan, kini terdapat 3,114,992 orang Islam di Eropah. Lebih 1.5 juta daripada mereka dilahirkan di luar negara. Umat ​​Islam kini menyumbang 5.4% daripada p0pulasi Er0pah dan Wales.

Satu daripada 4 0rang Islam berumur di bawah 10 tahun, menunjukkan kadar kelahiran yang tinggi di kalangan 0rang Islam British.

Pada tahun 1991, jumlah umat Islam di Britain hanya 950,000, hanya 1.9% daripada p0pulasi.

Pada masa ini di bahagian L0ndon, kira-kira separuh daripada penduduknya beragama Islam. Jika trend ini berterusan, kawasan itu akan menjadi sebahagian besar Muslim pada masa hadapan.

Berdasarkan maklumat statistik terkini, umat Islam kini membentuk satu daripada setiap 20 orang di UK.

Peratusan tertinggi masyarakat Islam adalah di Menara Hamlet, L0ndon Timur dengan 45.6%. manakala Newham di tempat kedua dengan 40.8%.

Penduduk Islam terbesar di luar ibu negara adalah di Blackburn, Lancashire, dengan 29.1% daripada jumlah penduduk.

Satu perempat daripada penduduk di Slough dan Lut0n adalah beragama Islam. manakala di Birmingham dan juga Leicester mereka menyumbang satu perlima daripada jumlah penduduk.

Jurucakap Majlis Muslim England berkata, “Statistik ini mencerminkan kepelbagaian di Britain m0den, dan juga keperluan untuk ini dicerminkan dalam setiap aspek kehidupan, daripada peluang pekerjaan di peringkat pengurusan hingga politik. ”

Populasi Islam dij4ngka meningkat dengan gel0mbang besar pelarian menuju ke Er0pah dari Timur Tengah dan Afrika Utara yang dilanda konflik. Terdapat 5,095 permohonan suaka di UK setakat Oktober 2015.

sumber: mediainformationislam / infomanafaat

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN HOAX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh join grup dan layari laman web dan follow telegram dibawah:

Join grup Pesan Bonda dengan Klik >>> PESAN BONDA <<< untuk mengimbau kembali segala petua serta pesanan bonda dan ayahanda kita sejak kita kecil hingga dewasa

– Bagi yang ingin belajar cara trading saham secara PERCUMA boleh layari laman web https://entrybiru.com/
– Untuk mengikuti kelas intensif khas saham secara PERCUMA di telegram boleh join channel telegram https://t.me/EntryBiru
– Bagi mendapatkan sebarang info dan bahan pengajaran dan pembelajaran kurikulum sekolah rendah dan menengah boleh layari laman web https://sumberpendidikan.com/
– Untuk mendapatkan updet terkini secara lebih pantas dan mesra pengguna dari web sumberpendidikan boleh join channel telegram https://t.me/sumberpendidikan
– Sedang mencari tawaran kerja kosong kerajaan, GLC atau swasta? Layari https://travula.com.my/

Jangan lupa klik >>> DIET APA HARI INI  <<< untuk dapatkan tips dan perkongsian percuma untuk kurus langsing lagi sihat setiap hari! 🙂

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.