“Ada Yang Menangis Teresak-esak” – Ustaz Kazim Dedah, Sudah 6 Orang Tampil Minta Maaf Setakat Ini!

“Ada Yang Menangis Teresak-esak”

Kisah mengenai derita penceramah bebas, Datuk Mohd. Kazim Elias, yang dipercayai telah disi’hir mendapat perhatian ramai. Ia susulan daripada pendedahan yang dilakukan olehnya beberapa minggu lalu.

Terbaru, beliau yang lebih mesra disapa Ustaz Kazim mendedahkan bahawa seramai enam individu telah tampil bersemuka dengannya untuk meminta maaf kerana menyi’hir dirinya.

Memetik laporan Kosmo, Ustaz Kazim mendkwa bahawa dua daripada mereka adalah pasangan suami isteri yang mengakui kesil4pan mereka sehingga men4ngis teresak-esak di hadapannya.

Menurutnya, mereka sanggup berbuat sedemikian kerana perasaan ha’sad deng’ki serta rasa tidak puas hati terhadapnya.

“Banyak sebab dan yang saya boleh cerita dia ma’rah sebab saya ceramah ada kata tentang dia dan dia maIu.

“Yang kedua datang minta maaf sebab dia ma’rah saya dapat macam-macam dan ada juga sebab perasaan, kalau dia tak boleh dapat saya, orang lain pun tak boleh dapat saya,” katanya ketika ditemu bual secara eksklusif oleh Kosmo! Online secara langsung menerusi Facebook.

Terdahulu, Ustaz Kazim telah berkongsi satu foto yang memaparkan keadaan lengannya dan memohon pertolongan dari orang ramai yang berkemampuan untuk membantunya.

Walaupun gambar tersebut hanyalah kiasan tetapi ia menjadi tular dan ramai yang menawarkan bantuan kepadanya.

Dalam pada itu, beliau  juga sebelum ini berkata bahawa beliau tidak mampu lagi menyembunyikan masalah yang dihadapi olehnya itu daripada khalayak umum.

“Selama ini saya simpan keadaan diri saya tetapi selepas berusaha mendapat rawa’tan moden dan tradisional selama lapan bulan ini, saya rasa saya tidak boleh lagi sembunyi dari orang ramai,” katanya.

Sumber : Siakap Keli

Ustaz Kazim Buang Riasan Ketika Live Serta Menunjukan Kesan Penya’kit Mis’terinya, “Saya dedahkan semua ini bukan untuk tujuan marketing kerana saya tidak perlukan semua itu,”

Datuk Ustaz Kazim Elias pendakwah terkemuka menghidap penya’kit mis’teri yang didkwa dihantar oleh seseorang. Penya’kit mis’teri dihidapinya itu menyebabkan kulit wajah, kaki, perut dan beberapa bahagian lain menjadi kehitaman serta mengeluarkan da’rah.

Terbaru, Ustaz Kazim dijemput ke program MeleT0P. Dalam program tersebut, dia berkongsi serba sedikit mengenai keadaan kesihatannya. Ustaz Kazim memberitahu bahawa beliau telah dise’rang penya’kit berkenaan sejak dari tahun 1997.

Apa yang menge’jutkan pengacara dan penonton program tersebut, Ustaz Kazim membuang makeup di muka serta menunjukan kesan peny’akit yang dihidapinya.

Ustaz Kazim juga memaklumkan di mana pernah sebulan beliau tidak boleh membuang air kecil dan ketika mendapatkan rawatan, d0ktor menjelaskan ada satu ‘benda’ putih yang menggngu saluran kencing.

“Pernah sebelum ini saya mandi menggunakan air yang dibaca dengan ayat suci Al-Quran dan j4rum keluar dari bahagian tubuh saya. Itulah perbuatan si’hir, benda yang menyalahi ada dan kebiasaan kita.

Ustaz Kazim berkata pendedahan tersebut dilakukan bukan untuk tujuan marketing atau mahu mempromosikan filem lakonannya berjudul Zim Zim Ala Kazim. “Saya dedahkan semua ini bukan untuk tujuan marketing kerana saya tidak perlukan semua itu,” katanya.

Sumber : Realmerah

Leave a Reply

Your email address will not be published.