Mulut Berbuih & Hidung Berda’rah, Wanita MeninggaI Dunia Dalam Tidur Ketika Berpantang

Satu perkongsian mengenai seorang ibu yang meningg’al dunia di sisi anak-anak yang masih kecil, dalam keadaan masih berpantang telah mendapat perhatian warganet setelah kisahnya tular.

Berikut perkongsian yang dipetik daripada Facebook:

Adik-adik semua.. especially adik-adik yang kahwin muda.. berpntanglah elok-elok. Jangan tunjuk hebat lepas bersalin, buat kerja berat-berat, pergi kedai, pergi shopping mall beli barang, makan tak pantang, mandi air sejuk, minum air sejuk. Padahnya pada badan kita, dalaman yang kita tak nampak. Tau-tau dah jadi mcm dalam kisah ni??? Menyesal pun dah tak ada guna. Suami ada, suruh suami buatkan untuk kita. Itu gunanya berkahwin dan ada suami.

Mohon dibaca untuk iktibar bersama

Al-Fatihah

Salam Takziah. Cikgu Siti Rohana Redzuan (Sesi petang) smk bandar putra telah meninggal dunia, pada jam 8 malam, bersendirian dgn 2 anak di rumah. Dijumpai pada jam 8 malam oleh suami selepas pulang kerja.

Dia baru lepas bersalin. Anak nya kedua baru 48 hari. Cea’ser. Katanya pend4rahan tempat dia cea’ser..

Masa jumpa, anaknya yang baby nangis dah tak keluar suara. Anaknya yang pertama menyusu jugak time maknya dah takde tu.Sebab dah lapar sangat. Nangis sampai muntah-muntah.

Husbandnya balik rumah gelap. Baru tengok anak isteri semua atas katil..

Share kisah cikgu sek anak di smk banda putra .. mungkin ada yang mengenali arwah.

Cara dia meninggal sangat syahdu..

Suami die kerja pengerang bawa lori..plan malam tadi tak balik tapi pukul 8 malam dia smpai rumah..rumah bergelap…

Masok je rumah..anak menangis…yang si abang tengah menyusu di badan arwah..yang baby tengah manangis sampai dah tak dengar suara..masa tu arw’ah dah terbaring dengan mulut berbuih..hidung berda’rah…

Adik ipar ada datang nak hantar makanan pukul 3pm…panggil2 takde yang sahut…lepastu die pergi macamtu je sbb ingt akaknya tengah mandi ke ape ke…

lepastu jiran(cina) dengar baby menanges2..bila panggil tak ada yang sahut…

Boleh bayangkan tak keadaan anak-anak kecik tu macam mana masa maknye pergi…

Hasil post m0rtem.. Peparu berair..j4ntung dah bengkak…

Arwah hanya mengadu penat je kat suami… suami suruh berehat…

Jaga diri ye adik-adik selepas bersalin….Jaga diri Masa pantang tu penting….peringatan utk diri sendiri juga.

Tambahan :

Sedikit renungan untuk diri sendiri,ahli keluarga dan rakan2.

Menantu perempuan jiran along baru meninggaI dunia semalam. Kema’tiannya dianggarkan dalam jam 1 sehingga 2 petang . Hasil post m0rtem, menurut suami arwah, jantung bengkak dan paru-paru berair. Namun arwah tidak mempunyai kedua-dua penya’kit ni.

Arwah meninggalkan 2 anak. Yang sulung lelaki berusia 1 tahun lebih, manakala yang bongsu perempuan berusia 1 bulan lebih . Kedua-duanya menyusu badan. Kema’tiannya disedari ketika suami baru balik kerja dalam lingkungan 8 malam semalam .

Untuk pengetahuan semua..arwah tinggal bertiga di rumahnya. Ketika pulang dari kerja..si suami mendapati isterinya sudah kaku di atas katil. Lebih sedih apabila si suami melihat anak sulungnya sedang menyusu di badan isterinya manakala si adik sudah lesu. Mungkin sebab lapar yang teramat sangat .

Arwah merupakan seorg guru dan rakan kepada isteri along. Seorang yang sangat baik dengan anak-anak, orang tua, jiran-jiran…

D0ktor cakap, hasil dari post m0rtem menunjukkan arw’ah keletihan dan meninggal ketika tidur. Letih mungkin kerana anak-anak masih menyusu badan dan stre’ss.

Akibat str3ss…jantung mengepam terlalu laju dan membengkak dan oksigen gagal disalurkan keseluruh badan . Ini hanya asbab saja. Semuanya telah tersurat. Banyak pengajaran boleh diambil.

Sama2 kita hadiahkan al fatihah kepada sahabat isteri along. Semoga rohnya dicucuri Rahmat.

~c&p~ from fb kak Rean Berhanudin

* Kisah berlaku lebih kurang setahun lalu. Bersama-samalah ambil iktibar daripada cerita ini..

Sumber : Viral Johor

Leave a Reply

Your email address will not be published.