Ibu Terpaksa Ku’rung Anak Dalam Sangkar Bawah Troli Sebab Bapa Keta’gih Main Game

Baru-baru ini tular sebuah video yang memaparkan seorang ibu yang terpaksa mengu’rung anaknya dalam sangkar di bawah troli tempat kerjanya. Difahamkan, wanita itu berbuat demikian kerana suaminya mengabaikan anak mereka itu disebabkan keta’gihan bermain permainan video.

Sediakan ruang bermain bawah troli berniaga

Troli yang diubahsuai oleh Puan Li untuk menempatkan anaknya.
Foto: The Independent

Menerusi lap0ran The Independent, anak mereka itu baru berusia 2 tahun dan terpaksa dibawa ke gerai jualan makanan ibunya di bandar Tongren, Guizhou, China.

Wanita itu juga terpaksa menjaga anaknya selama tujuh hingga lapan jam sehari. Oleh itu, dia terpaksa menukar ruang tambahan di bawah trolinya menjadi ‘sangkar’ dengan ruang yang cukup untuk anaknya bermain.

Wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Puan Li turut meluahkan rasa kasihan jika meninggalkan anaknya di rumah. Ini kerana anaknya itu akan dibiarkan kela’paran kerana suaminya hanya akan bermain permainan video sepanjang hari.

Difahamkan juga Puan Li keluar awal pagi untuk berniaga manisan di pasar. Dia kemudiannya akan pulang ke rumah untuk bangunkan anaknya dari tidur dan bawa si kecil itu ke tempat kerjanya.

Foto: The Independent

Sumber: The Independent via Oh Bulan

 

Gambar sekadar hiasan

Tak Berhenti Menyanyi Hingga Ke Subuh, Lelaki Nekad Ti’kam Rakan Wanita Hingga Ma’ti

Seorang lelaki di Indonesia telah ditahan p0lis selepas didkwa membu’nuh rakan perempuannya hanya kerana mngsa enggan berhenti menyanyi.

M4ngsa datang ‘lepak’ di rumah susp3k

Memetik lap0ran Kompas.com, insiden cem4s tersebut dipercayai berlaku ketika susp3k sedang beristirehat di rumah bersama dua lagi rakannya sebelum dihubungi oleh mngsa. Pada awalnya, mngsa yang merupakan seorang wanita berusia 39 tahun itu dikatakan telah menghubungi salah seorang rakan susp3k untuk berkumpul bersama mereka tetapi ditolak.

Namun tidak lama selepas itu, susp3k secara tiba-tiba mer4mpas telefon rakannya itu dan memberitahu mngsa bahawa dia boleh berkumpul bersama mereka. Setibanya di rumah susp3k, mngsa terus membuka telefon bimbitnya dan menyanyi sambil diiringi lagu dari aplikasi Youtube.

Susp3k ‘ugut’ nak tik4m

Susp3k kemudian meminta mngsa berhenti menyanyi memandangkan sudah masuk waktu subuh tetapi lar4ngannya itu tidak diendahkan oleh mngsa. Susp3k dalam keadaan ber4ng sekali lagi memberi am4ran kepada mngsa, sekiranya dia enggan menuruti, dia akan ditik4m. Mngsa kemudian mengatakan bahawa dia langsung tidak berasa t4kut dan mencabar susp3k menik4mnya.

Kemudian susp3k berlari ke dapur dan datang semula dengan membawa sebilah pis4u dapur sebelum segera menik4m mngsa di pinggang kiri. Selepas itu, susp3k terus melarikan diri menggunakan motosikal.

Mngsa yang mengalami keced’eraan p4rah telah dibantu oleh rakan-rakannya sebelum dikejarkan ke h0spital. Namun belum sempat tiba di h0spital, mngsa disahkan meningg4l dunia.

Gambar sekadar hiasan

Susp3k akhirnya berjaya ditahan pihak p0lis dan motif kejadian hanyalah disebabkan salah faham. Susp3k akan didkwa di mahka’mah dan jika didapati bersalah, dia bakal berhadapan dengan huku’man penj4ra selama tujuh tahun.

Sumber: Kompas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *