Pemandu Myvi Mengaku Sebagai ‘Imam Mahdi’ Ketika Dibantu Selepas Kem4langan, Undang kemarahan Netizen!

Pemandu Myvi Mengaku Sebagai ‘Imam Mahdi’ 

Para penc4ndu g4nja sering meratip menyarankan kerajaan supaya g4nja di halalkan di Malaysia seperti mana negara jiran kita lakukan. Thailand menjadi negara Asia Tenggara pertama yang ‘mengh4lalkan’ g4nja pada 2018 untuk kegunaan perub4tan dan penyelidikan.

Kembali ke tajuk utama pada hari ini, orang ramai terkejut apabila tular satu video mengenai seorang pemandu Myvi hilang kawalan di Highway Plus.

Berdasarkan video yang tular, disyaki m4ngsa sedang atau lepas menyedut ‘b0ng’ kerana masih terdapat kepulan asap di dalam ‘b0ng’ tersebut.

Mungkin terlalu kh4yal, pemuda itu mend4kwa mengaku dirinya ‘Imam Mahdi’ ketika dirakam di tempat penumpang belakang sambil mengucap dua kalimah syahadah.

Agak merisaukan juga, berbalik kepada perengan pertama, adakah anda bersetuju sekiranya kerajaan membenarkan penggunaan g4nja selain daripada dalam perub4tan?

Tahukah anda G3nja (marijuana) berasal daripada beberapa spesies tumbuhan kan4bis seperti Cann4bis S4tiva, Cann4bis Indica dan C4nnabis Inder4lis. Ia mengandungi lebih 460 bahan kimia. Tiga bahan utama yang memberikan kesan kepada manusia ialah 9-delt4- tetrahidr0cann4bin0ids, c4nnabin0l dan cann4bidi0l.

Ia diguna sebagai ub4t penahan s4kit, dikatakan berkesan bagi mengurangkan sembelit, kegelisahan, kekejangan otot dan merawat peny4kit sawan. Mal4ngnya, g4nja lebih popular di Malaysia sebagai bahan disalah guna. Pen4gih mengambil g4nja dengan tujuan mendapat high atau euf0ria, menghilangkan m4lu atau memudahkan ‘interaksi sosial’ serta mengurangkan str3s atau tek4nan.

Sumber : Himpunanceritalawak

Leave a Reply

Your email address will not be published.