B0IK0T INDIA TRENDING DI MEDIA SOSIAL, PENGANUT ISLAM GESA INDIA MOHON MAAF!

B0ik0t Produk Dari India Kerana Menghi na Rasulullah SAW Dan Isteri Baginda

Aku harap kita semua tidak terleka.

Nun di sebuah negara yang penduduknya kebanyakan beragama hindu ada dua orang ahli politik mereka sedang menghin4, menca4i, menc3muh insan kesayangan umat islam semua.

Ya.

Nupur Sharma seorang ahli politik telah menc4ci Baginda S.A.W dan juga isteri kesayangan Baginda, Aishah R.A dengan melontarkan pertanyaan kepada l4wan debatnya dengan soalan yang berbunyi di bawah,

“Mengapa Nabi anda berkahwin dengan kanak-kanak umur enam tahun?”

Soalan ini merupakan satu penghin4an.

Sejurus dengan itu, rakyat india di sana sudah mula mengeluarkan karikatur berkaitan Nabi Muhammad dan Aishah R.A.

Malaysia dan negara islam yang lain sedang melancarkan ser4ngan kepada India dengan memb0ik0t produk keluaran India.

Itu usaha Negara kita.

Aku harap dari kita juga ada sedikit usaha dengan meriahkan tanda pagar #b0ik0tindia di media sosial masing-masing.

Teringat pesanan Haji Abdul Malik Karim Amrullah Buya Hamka,

“Jika kamu hanya melihat Nabi dan agama mu di hina, maka gantikanlah pakaiannya mu dengan kain k4pan”

Letakkan tanda pagar boikot india beramai-ramai agar dua orang ahli politik itu tadi menerima natijah.

Jom.

Bismillah. Allahuakhbar

#B0ik0tindia

Sumber : Khaulah Azwar

 

BACA JUGA :

Gerakan B0ik0t Produk India Perlu Bagi Jadikan Pengajaran – PEMBELA

Umat Islam berhimpun beramai-ramai untuk memb4ntah terhadap kerajaan India dan dua pemimpin parti BJP yang menghin4 Rasulullah SAW dan isteri baginda, Saidatina Aisyah menerusi debat minggu lalu ketika tinjauan lensa Malaysia Gazette di Wisma HRIH Lotus Setapak, Kuala Lumpur. Foto MOHD ADZLAN, 10 JUN 2022.

Umat Islam berhimpun beramai-ramai untuk memb4ntah terhadap kerajaan India dan dua pemimpin parti BJP yang menghin4 Rasulullah SAW dan isteri baginda, Saidatina Aisyah menerusi debat minggu lalu ketika tinjauan lensa Malaysia Gazette di Wisma HRIH Lotus Setapak, Kuala Lumpur. Foto MOHD ADZLAN, 10 JUN 2022.

KUALA LUMPUR – Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA) bersama pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam dan Melayu mend3sak agar umat Islam di negara ini memb0ik0t kesemua barangan keluaran India.

Pengerusi PEMBELA, Aminuddin Yahaya berkata, tindakan awal itu perlu dilakukan sebagai tanda pr0tes terhadap perbuatan dua ahli politik Parti Bharatiya Janata (BJP) berhubung isu islam0f0bia dan menghin4 Nabi Muhammad SAW.

Tambah beliau, ia juga langkah awal bagi mend3sak Perdana Menteri India, Narendra Modi bersama kerajaannya memohon maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam terhadap tindakan individu yang tidak bertanggungjawab itu.

“Tindakan memb0ik0t ini bukan untuk kita menent4ng secara keseluruhan pada India tetapi ingin menyatakan apa tindakan yang sewajarnya dilakukan oleh kerajaan itu terhadap tindakan dua ahli pemimpin BJP.

“Kita akan memantau tindakan mereka dan sekiranya tiada permohonan maaf atau apa-apa, kita lakukan gerakan memb0ik0t secara besar-besaran seperti mana pernah dilakukan pada Mc Donalds dulu.

“Kemudian, mungkin kita adakan himpunan yang lebih besar-besaran untuk memb4ntah seperti kita lakukan sebelum ini,” katanya selepas menyerahkan memorandum bant4han kali kedua di Kedutaan India di Wisma HRIH Lotus di sini petang tadi.

Umat Islam berarak beramai-ramai untuk memb4ntah terhadap kerajaan India dan dua pemimpin parti BJP yang menghin4 Rasulullah SAW dan isteri baginda, Saidatina Aisyah menerusi debat minggu lalu ketika tinjauan lensa Malaysia Gazette di Wisma HRIH Lotus Setapak, Kuala Lumpur

Sekitar pukul 2 petang tadi, beberapa NGO Islam dan Melayu termasuk parti p0litik berhimpun secara aman di hadapan Kedutaan India di sini bagi menyatakan bant4han terhadap dua pegawai pemerintah BJP yang menghina Nabi Muhammad SAW.

Bagaimanapun, media dimaklumkan mem0randum kali kedua yang ingin diserahkan kepada kedutaan hanya dibenarkan diletaK di atas kerusi di ruangan menunggu bukan diterima oleh wakil kedutaan.

Ini kerana mereka telah dih4lang melakukan penyerahan secara bersemuka kepada wakil Persuruhjaya Tertinggi India ke Malaysia.

Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Aminuddin Yahaya bercakap pada sidang media Kempen Kemerdekaan Mununtut Kerajaan Martabatkan Penggunaan Bahasa Melayu Pada Peringkat Nasional di Ibu Pejabat Ikatan Muslimin Malaysia, Bangi, Selangor. foto SYAFIQ AMBAK, 20 OGOS 2020.

Jelas Aminuddin, tindakan itu jelas mengecew4kan malah tidak s3nsitif serta menghormati umat Islam di seluruh dunia secara amnya.

“Mereka tidak muncul ketika sesi penyerahan memorandum  malah lebih mengecew4kan pintu dikunci. Sikap ini jelas menggambarkan kerajaan India tidak s3nsitif dan begitu b3ncinya mereka terhadap umat Islam.

“Jadi saya menasihatkan India dan juga mereka yang menghin4 Rasulullah SAW segera memohon maaf dan tindakan perlu diambil terhadap dua aktivis itu,” tegasnya.

Sumber : MalaysiaGazette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *