Bayi MeninggaI Dunia, Keluarga Tuntut Siasatan Dakwa’ Kecuaian Kakitangan H0spitaI!

Seorang ahli keluarga bertindak mem’viral’kan kejadian yang berlaku terhadap bayi adiknya yang meninggaI dunia semasa bersalin di Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Sabah (Hospital Likas).

Dakwa beliau lagi, tindakannya mendedahkan kejadian ini semata mahukan keadilan untuk adik beliau akibat kecuaian pihak h0spital.

“Hari ini terjadi kepada keluarga kami,besok mungkin terjadi kepada ahli keluarga anda atau orang sekeliling anda.” tulis beliau dalam status yang kini dikongsi lebih 2800 pengguna FB.

KRONOLOGI (Sumber FB Vivian Viv)

ANAK SYURGA

Mohon tolong share p0st ni utk CREATE AW4RENESS

Hari ini terjadi kepada keluarga kami,besok mungkin terjadi kepada ahli keluarga anda atau org sekelilingi anda.

Bukan niat utk viralkan tapi kami mau keadilan untuk adik kami yg kehilangan anaknya.

Ini kecuaian pihak h0spital!

TOLONG SlASAT

#KKM #anaksyurga #Wewantjustice

Han’curnya hati seorang ibu & bapa menunggu zuriat yang pertama…

Han’curnya hati seorang Nenek menunggu kelahiran cucunya..

Han’curnya hati makcik2 pakcik2 untuk menimang anak buah yang pertama dari adik perempuan..

Han’curnya…

************

Assalamualaikum kepada semua warga2 FB dan yg paling terutama yang berhormat Dato Khairi Jamalludin. Sebelum tu tahniah Dato . What a beautiful monumental and wonderful speech at the 75th World Health Assembly ,Geneva. Bangga Malaysia dengan Dato..

Dan dengan kehebatan yang Dato telah tunjukkan make we Malaysian proud of you, saya dengan rendah hati minta pertolongan DENGARLAH & SlASAT bagaimana cara system 0peration dan cara kerja kakitangan HOSPITAL LIKAS KOTA KINABALU SABAH menjalankan tugas mereka.

Walau hanya seorang rakyat marhaen ,tapi saya juga seorang rakyat ,manusia dan seorang kakak kepada seorang adik yang sudah berk0rban nya’wa 9bulan mengandungkan anaknya dan semalam atas kecuaian kakitanganan telah meng0rbankan nyawa anak syurga kami sekeluarga yang kami excited tunggu selama ni. Nur Alisyah…Memang ajal takdir di tangan Allah,dan kita semua kena redha ketentuan Ilahi.

Tapi apa yang berlaku terhadap adik saya , Kecua’ian kakitangan pekerja H0spital LIkas lagi kearah sana. Mungkin kali ini nasib adik saya,tapi selepas ni tak tahu siapa pulak…

MOHON TOLONG SIASAT

Betapa han’curnya hati seorang ibu & ayah menunggu baby pertama mereka,

Betapa han’curnya hati seorang Nenek menunggu cucunya bakal dilahirkan,

Betapa han’curnya hati makcik2 pakcik2 yang tidak sabar menimang anak buah pertama dari adik perempuan kami…

Letak kamu di tempat kami…

Gambar: Vivian Viv

“Adik kami bersaIin tanpa 1 ahli keluarga pun tau! H0spital apa boleh cuai macam ini! Kononnya kamu call nombor suami dia sampai 6x tapi kamu ada akaI kan boleh ambil handphone adik saya dan call any family members??? BUT NO. Kamu boleh minta adik kami sign untuk 0perate tapi tak boleh fikir benda macam tu!! Menjawab lah kamu dengan Tuhan nanti!! Lepas baby tiada pun H0spital langsung tidak update family!!! Adik kami jadi m4ngsa keadaan!!! Bila sudah jadi macam ni baru mau letak adik kami pergi first class untuk jagaan!!!”

“BU**SHlT! Kamu main sama nya’wa. Kami Redha ini takdir Allah tapi h0spital sepatutnya bertanggungjawab tapi kamu cuai, kamu sebab kami hilang NUR ALISYAH!!! HOSPITAL LIKAS, KK SABAH!!!”

Demikian penulisan yang dikongsikan di Akaun Facebook Vivian Viv yang dipost kembali di Page Sabah Info

Sumber : Sabah Info, Vivian Vivi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *