Inilah 3 Bukti Nyata Daj-jal Bakal Keluar Di Zaman Kita! Persiapkan Diri!

Bertaubatlah kita dari sebarang do’sa, berhentilah kita dari sebarang kelalaian sesungguhnya apa yang bakal kita hadapi adalah amat besar dan mencabar…

Daj jal akan muncul dengan tanda alam yang tidak boleh direka-reka oleh manusia.

Dalam sebuah hadits sahih, Di sebuah pulau di Yaman, Tamim Adarimi bertemu dengan seorang lelaki bertubuh gempal, yang di ikat leher dan tangannya dengan rantai, di sebuah kuil tua.

Lalu ia bertanya, “Adakah kalian datang dari Arab?”

Tamim menjawab, ” Iya..”

“Sudah lama saya menantikan kedatangan orang Arab ke sini. Saya ingin tahu perkembangan di sana..”

“Adakah sudah keluar seseorang bernama Ahmad yang mengaku-ngaku sebagai Nabi?” tanyanya lagi.

“Sudah..” kata Tamim.

“Apakah kalian beriman ?”

Tamim kembali menjawab, “Ada sebagian beriman…”

“Beruntunglah bagi orang yang beriman…” kata si lelaki berikat.

Kedua, lelaki yang terikat ini bertanya lagi  tentang buah kurma di kebun kurma Baisan.

“Apanya yang ingin kau tanyakan ? “Tamim bertanya.

“Sekarang masih berbuah tidak ?” tanya lelaki terikat.

“Sekarang masih berbuah lebat.” jawab Tamim.

“Tidak lama lagi buah akan berakhir, itulah tanda-tanda saya akan lepas.” kata lelaki terikat.

Lalu dia bertanya lagi tentang Tasik Tiberias, “Apakah masih ada airnya sekarang ?”

“Airnya sekarang tidak berkurang dan masih banyak ”jawab Tamim Addarim.

“Tidak lama lagi air di tasik itu akan surut, hanya tersisa sedikit.. saat itu saya akan lepas, ketahuilah oleh kalian saya adalah Al-masih..” dia tidak mengatakan Al-masih sebagai Daj’jal tetapi hanya mengatakan Al-masih.

“Ketika saya bebas lepas saya akan masuki seluruh kota di muka bumi ini..Hanya dua kota yang tidak saya berjaya masuk iaitu kota Mekah dan Tibah” kata lelaki terikat.

Ketika Tamim menceritakan kepada Nabi Muhammad SAW Nabi berkata, ketahuilah lelaki yang ada di pulau Yaman itu dialah Daj jal, demi Allah ciri-ciri yang aku ceritakan lengkap tadi seperti apa yang diceritakan Tamim pada saya” begitu kata Nabi.

Tibah yang dimaksud adalah Madinah. Jadi Mekah dan Madinah tidak akan dimasuk oleh Daj jal. Nabi Muhammad berkata, larilah kamu ke Mekah atau Madinah untuk berlindung daripada Daj jal & fitnahnya.

Masalahnya, Teknologi sudah tidak ada ketika Daj jal keluar. Kapal terbang juga sudah tidak berfungsi.. Jadi apa perlu kita lakukan untuk melindungi diri?!

Bukti-bukti ini sebenarnya sedang terjadi. Anda boleh melihatnya sendiri di video yang kami sedaikan di bawah diaman krew Rancangan Jejak Rasul didalam episod baru-baru ini membuktikan bahawa tasik Tiberias dan ladang kurma Baisan benar telah berkurangan hasilnya.

Hal ini telah membingungkan pengusaha ladang yang mengatakan telah datang penyakit aneh kepada pokok-pokok kurma mereka sehinggakan kurma tidak lagi berbuah 100%.Hasil tuai kebun kurma susut setiap tahun dan percayalah satu masa nanti ia akan berhenti berbuah dan ketika itulah Daj’jal akan keluar.

Kedua tentang danau Tiberias, sebentar lagi akan susut. Hadits Nabi mengatakan tanda daj jal akan keluar adalah Tasik Tiberias akan menyussut, letaknya di Is’r4el bersempadan dengan Lubnan. Danau tidak dalam hanya 40 meter saja. Sejak bumi berkembang tasik tidak pernah susut. Tetapi sejak 2003-2013 kerajaan Isr’4el mula risau. Tasik tersebut telah menyusut yang dahulunya 40 meter kini tinggal 16 meter. jadi lebih 30% akhir 2013 sekarang tahun 2018.Berapa meter air tasik yang tinggal sekarang.

Allahuakhbar..amat mena kutkan!

Bahagian dasarnya juga ada yang sudah terlihat!
Pemerintah Isr’4el makin keta’kutan sebab satu-satunya sumber mata air mereka hanya ini!

Para ulama arab mengatakan inilah zaman terlepasnnya Daj jal! Makhluk ce’laka akan lepas! Ulama saja akan ce’laka! Umat akan ceIaka!

Rasulullah SAW bersabda, hanya seorang remaja lelaki yang tidak sujud pada Daj jal.

Remaja tersebut berkata, “Sujud hanya untuk Allah”

Daj jal tak suka lalu ia berkata ” kamu akan ku bu’n0h”

Rasulullah bersabda, ditariknya rambut lalu dibeIah dua kepalanya hingga ke dada, remaja lelaki itu pun sy4hid setelah mengucap “Laailahailallh…” Da’rah bersimbah di lantai..Daj jal berkumat kamit berputar disekeliling ma’y4t remaja tersebut sambil mengucap man’tra. Kum, Allah izinkan, remaja lelaki ini kembali menyatu. Dan remaja kembali bangkit.

“Adakah anda lihat ?” kata Daj jal kepada pengikutnya.

”Kamu sudah m4’ti dan hidup kembali..” kata Daj jal pada remaja itu.

Tetapi remaja itu menjawab,

“Makin mantap imanku, kaulah Daj jal yang diceritakan Rasulullah!”.

Setelah itu Daj jal kalah, dia tidak mampu membun’vhnya untuk kali kedua kerana kebolehannya telah dicabut oleh Allah.

Kira-kira 12 ke 13 tahun lalu, bumi arab kecoh apabila lahir seorang bayi lelaki yang boleh bercakap dengan bahasa Arab Fushah.

Bayi lelaki ini telah berkata “Ana rojulun sayaqtuluni Daj jal, wa laa yaqtulu ba’di ahadan abada”

Maksudnya:

“Saya seorang lelaki yang akan dibu’n0h Daj jal, dan setelah itu tidak akan sanggup lagi membun0hku selama-selamanya..”

Kisah ini telah mendapat liputan oleh Qatar Tv. Jika diteliti kisah ini, maka bayi itu kini mungkin sudah berumur 13,14 tahun atau lebih. Oleh itu waktunya sudah tidak lama kerana Dajjal akan membu’nuh lelaki ini diwaktu umurnya remaja. Umur remaja pula sekitar 18 tahun kebawah.

Allahuakhbar! Sungguh kita dekat dengan waktu keluarnya Daj jal. Bersediakah kita untuk menghadapi zaman fitnah yang Rasulullah sendiri risaukan?!

Fitn4h terbesar untuk umat manusia. Menghadapi zaman kesukaran,lapar dan dahaga!

Jika kisah remaja lelaki ini adalah rekaan, bagaimana pula dengan tanda berdasarkan hadis nabi berkenaan Tasik Tiberias dan Ladang Kurma Baisan? Adakah pengurangan air dan hasil di ladang kurma boleh direka-reka oleh manusia? Yakinlah Daj jal pasti keluar di zaman kita.

Berikut adalah petikan ceramah Ustaz Zulkifli :

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN H0AX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat!

> HARMAGIDUN<

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *