Kisah PeIacur Cantik Yang Dikebumi Seperti Bin4tang, Namun Setelah 5 Tahun, Ini Berlaku Kepada Jasadnya!

Kita tak akan pernah tahu bagaimana nasib kita di sana bahkan nasib kita di dunia juga kita tak akan pernah tahu, bersiaplah kita sebelum kita dipersiapkan…

”Kami semua sudah j1j1k melihat tingk4h laku si peIacur Mawar tu” itulah luahan salah seorang penduduk yang turut di diami oleh mawar lia amelia yang dikatan pembawa s1al dalam kampung tersebut.

Hidup sebatang kara adalah sesuatu yang sangat menya kitkan bagi Mawar,tidak ada satu saudara pun yang memujuk Mawar untuk kembali kejalan yang di redhai oleh Allah.

Awalnya Mawar adalah seorang anak yang baik yang menjadi namun m4ngsa jantan hidung belang sehingga ia nekad terjun ke dalam lembah hitam karena terlalu k3cewa dengan taburan janji manis yang hanya terucap di bibir sahaja.

Dengan wajah yang cantik, Mawar dengan mudah mendapat pelanggan baik dari pelanggan kelas bawah, pertengahan hingga pelangggan dari kelas atasan.

Mereka menggunakan tubuh mawar sesuka hati dengan memberikan uang yang di janjikan.

” ingin balas dend4m” itulah tujuan mawar menggadaikan maru4hnya. Hari-hari dilalui dengan pelvkan lelaki yang silih berganti.

Bertahun sudah berlalu mawar dijangkiti peny4kit kr0nik,tidak seorangpun kawan tetangga yang pedul1 padanya, apatah lagi mahu menghulurkan bantuan,itu sangat jauh sekali.

Bahkan saat mawar men1ngg4l ia di anggap satu kem4tian seperti binat4ng (Mawar tidak diku burkan layaknya seorang manusia) ia dit4nam jauh dari kampung dan tidak diberi tanda. Tiada doa dan tiada baca an tahlil.

Terku’burlah Jas4d mawar,si pel4cur jal4ng di tanah kosong yang diku’burkan oleh rakan Mawar yang juga menjual diri sepertinya.

Lima tahun kemudian tidak ada se0rangpun yang mengenang Mawar, bagi penduduk k4mpung Mawar adalah satu gambar yang harus di padamkan dari sejarah kampung itu.

Baru baru ini dikutip dari portal siraman.com, kampung Mawar Digemparkan oleh sebuah projek besar untuk pembuatan jalan tol yang berkebetulan melewati kampung tersebut termasuklah kubvr Mawar yang tidak bertanda.

“Difahamkan berkali kali jentolak berkekuatan ratusan tan g4gal setelah di arahkan untuk menggali t4nah tersebut,tanah di kawasan itu seperti batu karang yang s4ngat kukuh,tidak tersentuh sama sekali oleh jentolak kami, akan tetapi dengan cangkul petani biasa tanah itu mudah untuk di gali,seolah tidak terjadi keanehan apa apa…” kata saksi.

Proses penggalian diteruskan dan semua mata pekerja terbeliak Apabila menyaksikan sukujur jasad dengan kondisi tubuh yang masih kelihatan segar dengan mengluarkan bau harum semerbak tercium dari jasad Mawar.

Harum yang kami cium ini tidak pernah ada di bumi,itulah luahan se0rang lelaki separuh baya yang menjadi mandor dalam projek tersebut. Semua warga gemp4r dan disi4sat jas4d siapa yang mengeluarkan wangian itu.

Seorang rakan Mawar yang telah bertaubat menceritakan bahwa sebenarnya Mawar sudahpun bertaubat setahun sebelum ia meningg4l.

“Dia sudah bertaubat sebelum ia meningg4l,dia tidak menceritakan taubatnya itu kepada siapapun termasuk kepada saya dan juga rakan rakan yang lain”ujar dian teman rapat Mawar .

“Saya pun mengetahui semuanya setelah saya menjumpai diari Mawar, Mawar berusah menjalankan segala perintah Allah mulai dari yang wajib sampai ke yang sunat,

bahkan semua yang sunat dia kerjakan,mawar menjalakannya dengan begitu ikhlas,buku harian itulah yang menjadi saksi r4tapan dan jeritan penyesaIan seorang Mawar, Mawar si peIacur yang taubat dengan diam diam.”

Setelah rakan mawar menceritakan segalanya, penduduk kampung terlihat sangat menyesaI dengan tomahan mereka sebelum ini, tambahan jasad Mawar yang tidak sempurna makamnya bagi seorang manusia, bertaubat pula…

Setelah 5 tahun, akhirnya jasad mawar di kuburkan dengan cara islam yang sempurna di iringi dengan doa-doa dari pada rakan dan juga saudara sekampung mawar.

Dikutip dari sebuah portal islamiah serantau,(dalam bahasa daerah) di artikan oleh eberita.org.katanya kejadian ini benar benar berlaku di negara jiran. Tempat dan nama sebenar nama sebenar dalam cerita di rahasiakan.

Sumber: Eberita via majalah-harian.com / Newskini blog

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA FAKE ATAUPUN H0AX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL, SEMUA ARTIKEL YANG DISIARKAN DISINI ADALAH UNTUK KITA SEMUA MUHASABAH DIRI DAN PERSIAPKAN DIRI UNTUK CABARAN GETIR YANG BAKAL MENDATANG….

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

> HARMAGIDUN<

Untuk pelbagai info lain boleh join grup dan layari laman web dan follow telegram dibawah:

Join grup Pesan Bonda dengan Klik >>> PESAN BONDA <<< untuk mengimbau kembali segala petua serta pesanan bonda dan ayahanda kita sejak kita kecil hingga dewasa.

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *