Pelik Tapi Benar! Syarikat Ini Perkenal Kaedah Penge’bumian M4yat Menjadi Pokok!

Kaedah Pengebumian M4yat Menjadi Pokok

Berbicara soal kem4tian dan peng3bumi4n yang akan terlintas dalam fikirian kita semua sudah semestinya kes3dihan dan ingatan dan kenangan kita dengan si m4ti. Begitu juga dengan hal-hal ker4nda, batu nis4n dan tanah kubu r sudah pasti ianya sinonim dengan kem4tian.

Walau bagaimanapun, sebuah syarikat bernama Capsula Mundi sedang melakukan eksperimen p3lik dengan melakukan peng3bumi4n unik yang dipercayai berkesan mengubah m4y4t menjadi pokok.

Bagaimanakah ianya berfungsi?

Idea yang sangat mudah, proses asasnya sama dengan kitaran hayat pokok pada kebiasaannya. M4yat akan dimasukkan ke dalam sebuah kapsul yang dicipta khas berbentuk telur yang akan bertindak sebagai biji benih.

Kemudian, kapsul tersebut akan ditanam ke dalam tanah dengan pokok di atasnya. Difahamkan, kapsul tersebut diperbuat dari plastik kanji dan 100 peratus terbiodegradasi dan akan pecah dengan sendirinya di dalam tanah.

Menurut Sciphysics, badan yang terdapat dalam kapsul tersebut akan mereput dan seterusnya akan berubah menjadi nutrien. Seterusnya, akar pokok yang berada di atas akan menyerap nutrien dari reputan tubuh badan tadi.

Mengikut kefahaman mereka, mereka percaya kaedah ini membolehkan orang-orang yang meraka sayang hidup selama-lamanya sebagai sebahagian daripada pokok tersebut.

Sciphysics menyatakan bahawa kaedah ini akan turut mendirikan sebuah tapak khas. Pendapatnya, daripada menjadi batu nis4n, ia akan jadi sebuah hutan peringatan yang indah.

Proses pengebumian

Kapsul yang akan mengg4ntikan ker4nda tersebut sebenarnya terbuat daripada organik sepenuhnya dan ianya akan terbiodegradasi.

Untuk memastikan keberhasilannya, tubuh manusia perlu mereput dan berubah menjadi nutrien sebaik sahaja dia berada dalam ‘ker4nda’ tersebut.

“Ianya mungkin kedengaran agak pelik, tapi itulah proses semulajadinya.

“May4t perlu diletakkan ke dalam pod sebelum atau selepas ‘rigor m0rtis’ untuk mengurangkan fleksibiliti yang terlalu banyak,” jelas Sciphysics

Sumber: Sciphysics via Siakap Keli

PENAFIAN: HARMAGIDUN TIDAK PERNAH SAMA SEKALI MEMBAWA BERITA PALSU ATAUPUN H0AX SEKADAR UNTUK DAPATKAN HYPE ATAUPUN VIRAL

Ini adalah perkongsian ilmu dan info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

> HARMAGIDUN<

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kita tidak kira dalam apa jua bidang diceburi. Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.