Warga Emas Ma’ut Tersepit, Lori Rempuh Treler R0sak

Warga Emas Ma’ut Tersepit

KUALA LUMPUR – Seorang warga emas m4ut dalam kemaIangan apabila lori yang dipandunya mer3mpuh sebuah treler r0sak di Kilometer (KM) 408.4 Lebuhraya Utara Selatan (arah Selatan) berhampiran Tanjung Malim-Lembah Beringin awal pagi tadi.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan B0mba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Selangor, Hafisham Mohd Noor berkata, m4ngsa dikenali sebagai Tan Kim Thian, 60, disahkan meninggaI dunia di lokasi kejadian.

Manakala enam lagi m4ngsa terdiri daripada empat warga Pakistan pula p4rah serta dua warga tempatan c3dera ringan.

Beberapa anggota Balai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Bukit Sentosa serta Kuala Kubu Bharu sedang mengangkat m4ngsa yang m4ut. Foto Ihsan Bomba.

Beliau berkata seramai lapan anggota bersama jentera serta van Unit Bantuan Perkhidmatan Kec3masan (EMRS) dari Balai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Bukit Sentosa serta Kuala Kubu Bharu dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Berdasarkan lap0ran awal, kemaIangan itu melibatkan sebuah treler yang membawa muatan beras dan lori 10 tan membawa papan tanda.

“Akibat perIanggaran itu, seorang lelaki berbangsa Cina ters3pit di dalam treler dan disahkan meninggaI dunia. Manakala dua lagi m4ngsa ters3pit di bawah timbunan papan tanda dan p4rah di kepala serta badan.

“Dua lagi mangsa yang juga parah berjaya dikeluarkan orang awam sebelum pihak bomba tiba,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Treler Ianggar sebuah lori yang r0sak di Kilometer (KM) 408.4 Lebuhraya Utara Selatan (arah Selatan), berhampiran Tanjung Malim-Lembah Beringin, awal pagi tadi. Foto Ihsan Bomba.

Tambah Hafisham, anggotanya kemudiannya segera mengeluarkan semua m4ngsa yang tersepit menggunakan peralatan khas dengan mengambil masa setengah jam.

Beliau berkata, m4yat m4ngsa telah diserahkan kepada p0lis, manakala m4ngsa ced3ra pula dibawa ke H0spital Sungai Buloh untuk r4watan lanjut.

Warga emas m4ut tersepit apabila lori yang dipandunya merem’puh sebuah treler yang r0sak di Kilometer (KM) 408.4 Lebuhraya Utara Selatan (arah Selatan)- Foto Ihsan Bomba.

Sumber : MalaysiaGazette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *