Lelaki But4 Sebelah Mata Bantu Selamatkan Pemandu Kereta Yang Terjunam Ke Dalam Sungai

Lelaki Tidak Sempurna Penglihatan Bantu Aktiviti Menyelamat Di Sungai

Tak sempurna penglihatan tidak menjadi penghalang bagi seorang lelaki separuh baya untuk turut sama membantu dalam misi menyelamat seorang lelaki yang kemaIangan apabila kereta yang dipandunya terjunam ke dalam sungai.

Menurut perkongsian di Page 8hannel, Seorang individu memberitahu bahawa telah terjadi satu kemaIangan di tempatnya. Ketika kejadian berlaku ibu kepada individu tersebut terdengar bunyi yang begitu kuat daripada arah sungai, ketika mendekati kawasan tersebut, dia melihat papan tanda sudah tidak ada dan sebuah kereta tenggeIam ke dalam sungai.

Suara teriakn si ibu yang terkejut dengan kejadian di depan mata didengari oleh anak lelakinya yang segera bergegas ke tempat kejadian untuk menyelamatkan m4ngsa.

Tidak sendirian, seorang pakcik turut serta dalam membantu.

Dengan bantuan 2 individu tersebut, akhirnya mangs4 kemaIangan dapat diselamatkan.

Namun, apa yang menyebakkan,menurut beberapa sumber, rupanya pakcik yang turut sama membantu dalam misi tersebut mempunyai masalah penglihatan iaitu but4 sebelah mata.

Pasti su’kar untuknya membantu untuk menyelamat dengan keadaan penglihatannya yang terhad. Tetapi, kerana rasa bertanggungjawab dah ehsan yang tinggi di dalam dirinya, dia sanggup memb4hayakan diri untuk turut serta dalam misi berb4haya tersebut.

Salute pada pakcik!

Perkongsian daripada Page 8hannel :

ππ„π†πˆππˆ π‘π”ππ€ππ˜π€ πŠπ‘πŽππŽπ‹πŽπ†πˆ πŠπ„π‰π€πƒπˆπ€π πŠπ„π‘π„π“π€ π“π„π‘π‰π”ππ€πŒ π’π”ππ†π€πˆ.

Menurut seorang saudari kita, ibunya (berdiri di kanan) dalam gambar terdengar bunyi kuat pada pagi hari ini. Ketika dekati simpang, ibunya terkejut melihat papan tanda sudah tiada dan sebuah kereta tenggalam dalam sungai ! Suara teriakan ibu mengejutkan abangnya (berbaju hitam) dalam gambar sekali ! Oleh itu abangnya lekas pergi mencari mngsa melalui jalan sungai.

Sementara itu seorang pak cik turut mengikut abangnya membantu menyelamat mangsa. Akhirnya mangsa berjaya diselamatkan dengan kerjasama mereka berdua.

Admin juga diberitahu, pak cik yang turun sungai ini tidak sempurna penglihatannya kerana beliau but4 sebelah mata. Biarlah fizikal diri kurang sempurna, pak cik tetap boleh bantu orang lain yang dalam bahaya ! Ini perkara yang paling sentuh hati dalam kejadian ini.

Semoga kebaikan semua wira yang terlibat menyelamatkan pemandu ini dikurniakan kesihatan serta rezeki yang seluas lautan atas kebaikan mereka bantu orang yang dalam bahaya.

Sumber: 8hannel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *