“Saya Masuk Islam Hanya Pura-pura. Ini Satu-satunya Jalan Agar Saya Bisa Diterima Oleh…”

Beberapa hari kita digemparkan dengan berita Siti Amirah Natasha yang mengaku hafal 15 juzuk Quran tetapi akhirnya memilih untuk menjadikannya sebagai bahan gurauan.

Dia buat ‘stand up comedy’ yang awalnya berpakaian baju kurung dan tudung.

Memulakan komedinya dengan memperkenalkan nama dan memaklumkan kepada penonton yang dia sudah menghafal 15 juzuk Quran kemudian membuka aurat di hadapan penonton.

Dia menanggalkan tudung dan pakaian baju kurungnya dan hanya berpakaian singkat menayangkan auratnya.

ARTIKEL BERKAITAN : WANITA BANGGA HlNA lSLAM

Rupanya ada yang lebih hebat iaitu Snouck Hurgronje yang dikatakan pakar Bahasa Arab, menghafal 30 juzuk, belajar kitab hadis sahih, belajar bersama ulama hingga ke Mekah.

Dia sanggup berpura-pura Syahadah dan menukar namanya kepada Haji Abdul Ghaffar semata-mata ingin mempelajari Islam dengan lebih mendalam untuk tujuan memesongkan Umat Islam di Acheh.

Dia berjaya mempengaruhi masyarakat Islam di Acheh untuk merosakkan kefahaman Islam dari dalam iaitu memisahkan Ibadah dan Pentadbiran daripada ajaran Islam yang sebenar.

Bukan hafalan yang menjadikan kita hebat tetapi iman dan akidahlah yang lebih utama untuk dijaga agar tidak terus terpengaruh dengan bermacam ajaran yang sudah terpesong daripada landasan yang sepatutnya.

Sudah sampai masanya kita berganding bahu memberi bimbingan, peringatan dan didikan yang sepatutnya kepada anak-anak dan masyarakat secara keseluruhannya supaya dapat membina iman sebagai benteng daripada pengaruh sekeliling yang semakin mencabar.

Ya Allah, jagalah keturunan kami daripada ajaran yang terpesong dan jadikanlah kami dan keturunan kami dalam kalangan orang yang beriman dan beramal soleh.

#CikguZaher

Komen warganet:

Netizen 1

LEBIH HEBAT AHLI2 KITAB..MEREKA MNGENALI RASULULLAH SEBAGAIMANA MEREKA MENGENALI ANAK2 MEREKA…MEREKA BERAMAI PERGI KE MADINAH MENUNGGU2 KEMUNCULAN NABI AKHIR ZAMAN…

TAPI BILA NABI MUNCUL…MEMILIKI CIRI YANG SAMA SEBAGAIMANA DIGAMBARKN KITAB MEREKA…MEREKA MNOLAK BUKAN KERANA B0HONGNYA UTUSAN ALLAH ITU…TAPI SIFAT SOMB0NG PD DIRI MEREKA…MEREKA MNGHARAP UTUSAN ITU DARI KALANGAN KAUM MEREKA..

LEBIH DARI ITU…IBLIS YANG KUAT BERIBADAT PERNAH BERDIALOG DGN ALLAH..AKHIRNYA MNJADI MAKHLUK YG DIL4KNAT..

MOGA KITA MNGMBIL PNGAJARAN DAN KMBLI K PANGKAL JALAN…KITA TERLALU KERDIL DI SISI TUHAN…JIKA KITA lNGKAR SEDIKIT PUN TIDAK MNJEJAS KEHEBATAN ALLAH..KITA AKAN RUGI DAN MNYESAL SEBESAR2NYA

Netizen 2

kan skrg pon boleh nampak..ada depan mata..kerana sombong dan ego ..mereka menolak dan berharap dari kalangan mereka..

Netizen 3

YA..KITA MNASIHAT ATAU LEBIH TEPAT MBERI AMARAN PRINGATAN K3RAS KPD YG SENGAJA MPERSENDA AGAMA..AGAR INSAF DAN KEMBALI KE PANGKAL JALAN..

TIDAK MUSTAHIL ADA AGENDA J4HAT DI BELAKANG INSIDEN INI..ADA PAKATAN J4HAT…PADA YG MUNGKIN TERASA DIPERALAT ..JANGAN KAMU BERASA CERDIK DN SERONOK…KAMU AKAN MNYESAL NANTI…KAMU DIPUJI DI KALA KAMU BOLEH DIAMBIL “MANFAAT”…NANTI SATU KETIKA KAMU TIDAK DPERLUKAN..KAMU AKAN DIBUANG DITENDANG BAGAIKAN SAMPAH..BAGAI KUCING KURAP..BAGAI ANJING BERULAT KEPALA..INGAT KAMU LARIS KETIKA KAMU BOLEH DIPRGUNA DIAMBIL KSEMPATAN…BERUNDUR DAN BERTAUBAT SEGERA…

Sumber : Zaharuddin Juatin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *