“Nama si m4ti telah dipanggil namun tiada sahutan..”- Lelaki Didapati MeninggaI Dunia Ketika Beratur Terima Daging K0rban

Lelaki Didapati MeninggaI Dunia Ketika Beratur Terima Daging K0rban

ALOR GAJAH – Seorang penerima daging korban rebah sebelum meninggaI dunia ketika sedang menunggu giliran agihan di pekarangan Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Masjid Tanah, di sini, pagi tadi.

Ketua P0lis Daerah Alor Gajah Superintendan Arshad Abu berkata, dalam kejadian kira-kira pukul 11 pagi itu, lelaki terbabit Abd Malik Bakar, 55, ditemukan pihak penganjur dalam keadaan tidak sedarkan diri di pusat khidmat tersebut.

Menurut beliau, sias4tan awal awal mendapati, si m4ti sebelum kejadian sedang menunggu giliran untuk mengambil agihan daging korban anjuran Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) yang turut dihadiri Ahli Parlimen Masjid Tanah, Datuk Mas Ermieyati Samsudin.

“Ketika majlis sedang berlangsung nama si m4ti telah dipanggil tapi tiada sahutan sebelum penganjur mendapati m4ngsa telah tidak sedarkan diri.

“Pihak penganjur kemudian membaringkan m4ngsa di atas sofa sementara pegawai khas daripada Parlimen Masjid Tanah menghubungi ambuIans untuk mendapatkan raw4tan awal.

“Kira-kira 30 minit selepas itu, ambuIans Klinik Kesih4tan Kuala Sungai Baru tiba dan pemeriksaan dijalankan mengesahkan m4ngsa telah meninggaI dunia,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

M4yat lelaki yang rebah ketika menunggu giliran dibawa keluar dari Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Masjid Tanah, Melaka, pagi tadi.

Tambahnya, jenaz4h si m4ti yang berasal dari Batu 20 1/2 Air Selamah Durian Daun, Masjid Tanah telah dihantar ke H0spital Alor Gajah untuk proses bed4h siasat dan kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut.

Sumber : MalaysiaGazette

>HARMAGIDUN<

Ini adalah perkongsian info semata-mata, tidak berniat cetuskan pa’nik atau ketidaksenangan dalam kalangan masyarakat. HARMAGIDUN tidak bertanggungjawab terhadap segala komen nega’tif berbaur cemu’han, ma’kian atau cac’ian terhadap seseorang individu atau sesuatu organisasi…

Alhamdulillah semoga perkongsian ini mendekatkan kita dengan ALLAH maha pencipta, dan sentiasa mengingatkan kita dengan ma’ti dan qia’mat yang tiba pada bila-bila masa. Harap tuan/puan dapat like dan share artikel ini kepada rakan-rakan lain mudah-mudahan bertambah ilmu kita bersama!

Sampaikanlah walau hanya sepotong ayat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *