Bayi 4 Bulan Alami Penda’rahan 0tak Akibat Tercampak, Polis rekod keterangan pemandu BMW 330E

Bayi 4 Bulan Alami Pendarahan 0tak Akibat Tercampak

PETALING JAYA – Terdahulu, seorang wanita telah memuat naik hantaran di Facebooknya memohon bantuan orang ramai untuk mengesan pemandu kereta jenis BMW berwarna kelabu selepas bertindak melarikan diri setelah menyebabkan kemaIangan di Lebuh Raya Utara-Selatan menghala ke Sungkai petang semalam.

Wanita yang dikenali dengan nama Natasya Nadia memaklumkan bayinya, Aqasha Alhaq, 4 bulan telah tercampak ke tengah jalan akibat insiden yang berlaku.

“Kereta BMW tersebut terus lari selepas menghimpit kereta kami dan kereta kami berpusing beberapa kali sebelum meIanggar penghadang jalan sebelah kiri.

“Anak saya tercampak tengah jalan dan sedang bert4rung kes4kitan patah tuIang peha, tuIang pingguI dan pend4rahan di otak.

“Mohon bantu saya mencari rakaman papan pemuka (dashcam) kemaIangan pada 7.30 petang semalam di Lebuh Raya Utara-Selatan arah Selatan (Sungkai), terima kasih,” katanya.

Terbaru, pemandu BMW 330E telah dikesan dan polis dikatakan telah merekod keterangan daripada individu terbabit.

TERBARU : Polis rekod keterangan pemandu BMW 330E

Polis telah mengambil keterangan pemandu kereta BMW 330E yang terbabit kemaIangan hingga menyebabkan tiga beranak ced3ra di Kilometer 385.6, Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan di sini kelmarin.

Kejadian pada pukul 7.30 malam itu tular dalam media sosial sejak semalam setelah dimuat naik seorang wanita yang mend4kwa pemandu kereta BMW berkenaan melarikan diri selepas menyebabkan kenderaan dinaikinya terbabas.

Wanita yang dikenali dengan nama Natasya Nadia itu memaklumkan bayinya, Aqasha Alhaq, 4 bulan telah tercampak ke tengah jalan akibat insiden yang berlaku.

Ketua PoIis Daerah Muallim, Superintendan Mohd. Hasni Mohd. Nasir berkata, pemandu lelaki berusia 30 tahun itu telah membuat lap0ran p0lis berkaitan kemaIangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak pada pukul 3.17 petang, semalam.

Katanya, lelaki itu juga telah tampil ke IPD Muallim pada pukul 10 malam untuk direk0d keterangan bagi membantu sias4tan mengikut Seksy3n 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Dalam kejadian itu, pemandu BMW berkenaan tidak mengalami sebarang keced3raan melainkan ker0sakkan pada kenderaan iaitu calar pada bahagian sisi belakang kanan dan rim tayar bahagian belakang sebelah kanan.

“Punca kemaIangan adalah disebabkan mengubah haluan di mana kereta BMW yang sebelum itu berada di lorong tengah secara tiba-tiba masuk ke lorong kanan di hadapan laluan Proton Inspira,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut beliau, ketika kejadian, pemandu Proton Inspira berusia 30 tahun itu cuba mengelak dari meIanggar kereta susp3k namun kenderaan itu hilang kawaIan dan terIanggar bahagian sisi belakang kanan BMW.

Gambar insiden :

Sumber : KOSMO! ONLINE

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.