Penduduk Jumpa M4yat Reput Terapung Ketika Cuci Perut Lembu K0rban!

Foto : Ihsan Penduduk

Jumpa M4yat Reput 

TUMPAT – M4yat seorang lelaki yang sudah reput dengan sebahagian anggota badan dipercayai dimakan haiwan ditemui dalam keadaan terapung di Sungai Kampung Lubuk Kawah, Pulau Teluk Rejuna dekat Palekbang di sini semalam.

M4yat lelaki yang dipercayai sudah meninggaI dunia dalam tempoh 36 jam itu dijumpai kira-kira pukul 11 pagi tanpa sebarang pengenalan diri.

Ketua PoIis Daerah Tumpat, Asisten Komisioner Amran Dolah berkata, sepasukan dan anggota poIis bergegas ke lokasi kejadian selepas menerima maklumat mengenai penemuan m4yat tersebut.

Menurutnya, m4yat lelaki itu telah dibawa ke darat untuk pemeriksaan sebelum dihantar ke HospitaI Tumpat di sini untuk dib3dah si4sat.

“Hasil bed4h siasat mendapati m4yat sudah reput dengan bahagian anggota badannya telah dimakan haiwan selain sudah meninggaI dunia dalam tempoh 36 jam.

“Punca kem4tian mangsa masih belum dapat dikenalpasti kerana keadaan m4yat sudah r3put. Selain itu, Ibu Pejabat PoIis Daerah Tumpat juga tidak menerima sebarang lap0ran orang hilang dalam tempoh terdekat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mengulas lanjut, Amran berkata, sampeI yang diterima dari hospitaI akan dihantar ke Jabatan Kimia untuk dianalisa.

Anggota polis mengangkat m4yat seorang lelaki yang ditemui terapung di Sungai Kampung Lubuk Kawah, Pulau Teluk Rejuna dekat Tumpat semalam. /FOTO IHSAN PENDUDUK

Sementara itu, seorang penduduk Pulau Teluk Rejuna yang hanya mahu dikenali sebagai Faridah,50, ketika dihubungi Kosmo! berkata, penemuan m4yat m4ngsa disedari oleh seorang penduduk kampung ketika membasuh bahagian perut lembu korban pagi semalam.

Menurut wanita itu, penduduk berkenaan melihat satu objek terapung di tepi sungai berkenaan semasa sibuk menjalani ibadah k0rban yang dilakukan tidak jauh dari sungai itu.

Sumber : KOSMO! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *