Kereta Ditemui Terbalik, Kanak-kanak Tercampak 5 Meter M4ut Dalam KemaIangan!

KUALA TERENGGANU – Seorang kanak-kanak perempuan m4ut manakala lima ahli keluarganya cedera dalam kemaIangan melibatkan empat kenderaan di Kilometer 425.9, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT 2) berhampiran susur keluar Kuala Terengganu di sini malam tadi.

KemaIangan pada pukul 11.45 malam itu melibatkan kenderaan pacuan empat roda, Mitsubishi Pajero dinaiki m4ngsa, Sayyeda Khadeja Mohd. Nazri, 10, dan keluarganya, Ford Ranger, sebuah lori dan sebuah kereta Proton Saga.

Kanak-kanak Tercampak 5 Meter Maut Dalam KemaIangan

Sayyeda Kadeja yang ceder4 p4rah di bahagian kepala dan beberapa anggota badan meninggaI dunia sebaik tiba untuk menerima raw4tan di Unit Kecem4san H0spital Sultanah Nur Zahirah di sini pada pukul 2.19 pagi.

Ketua Operasi Balai B0mba dan PenyeIamat Kuala Berang, Zuraidi Mohd. Yusuf berkata, pihaknya menerima maklumat berhubung kemaIangan tersebut pada pukul 11.47 malam.

“Sebaik kami tiba, kenderaan pacuan empat roda, Mitsubishi Pajero dinaiki enam beranak berkenaan telah terbalik akibat kemaIangan melibatkan empat kenderaan berkenaan.

“M4ngsa (Sayyeda Khadeja) telah tercampak keluar kira-kira lima meter dari kenderaannya manakala lima ahli keluarganya yang cedera dibantu keluar oleh pengguna jalan raya lain,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian di sini hari ini.

Sebahagian m4ngsa kemaIangan melibatkan empat kenderaan di Kilometer 425.9, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT 2) berhampiran susur keluar Kuala Terengganu di sini malam tadi.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Md. Din, ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan k3s sedang disi4sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber : KOSMO! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.