Rumah Dikepung Sekumpulan Monyet, Bayi Empat Bulan M4ut Dicampak Dari Tingkat Tiga

Bayi Empat Bulan M4ut Didakwa Dicampak Dari Tingkat Tiga

Ng3ri, bayi empat bulan m4ut dicampak m0nyet yang ‘mengepung’ ibu bapanya ketika sedang bersantai di teres rumah.

Seorang bayi lelaki berusia empat bulan did4kwa telah dicampak hingga m4ti oleh sekumpulan m0nyet selepas ‘terlepas’ dari pelukan bapanya dalam kejadian di Kampung Dunka di Uttar Pradesh, India pada minggu lalu.

Memetik laporan Daily Mail, kejadian ng3ri itu bermula apabila bapa m4ngsa berdiri di teres rumah tiga tingkat bersama isterinya dan m4ngsa.

Ketika mereka sedang menikmati waktu terluang itu, sekumpulan monyet dipercayai telah memanjat ke atas bumbung dan ‘meng3pung’ mereka.

Melihat keadaan itu, mereka cuba untuk melarikan diri dan bergegas ke arah tangga tetapi bapa m4ngsa dikatakan telah tersadung dan secara tidak sengaja meIepaskan m4ngsa.

Sebelum sempat mencapai semula bayi itu, salah seekor monyet dipercayai telah memegang tangan bayi terbabit dan meIemparkannya dari atas bumbung.

Difahamkan, ibu bapa m4ngsa berjaya masuk semula ke dalam rumah dan pergi ke tingkat bawah untuk membantu anak mereka.

Bagaimanapun bayi itu dilap0rkan telah meninggaI dunia di tempat kejadian.

Pihak berkuasa dipercayai telah menubuhkan pasukan khas untuk menyi4sat penglibatan monyet dalam insid3n tersebut.

Menurut lap0ran, Uttar Pradesh menjadi ‘sarang’ kepada populasi besar monyet jenis rhesus, yang berkeliaran bebas di pekan dan bandar negeri itu.

Walaupun pada umumnya mereka boleh hidup dalam keadaan harmoni bersama manusia yang tinggal di situ, tetapi terdapat beberapa k3s yang dilap0rkan mengenai ser4ngan haiwan itu, khususnya terhadap kanak-kanak.

Ini termasuk k3s yang melibatkan seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun yang dilap0rkan telah terbu nuh kerana dis3rang sekumpulan monyet di kampung Bichpuri pada Februari lalu.

Kanak-kanak itu dipercayai sedang bermain dengan rakan-rakannya berhampiran sungai Nakatiya sebelum diser4ng dan digigit di seluruh badan oleh kumpulan m0nyet tersebut.

Malah terdapat insiden m0nyet mer4mpas kenderaan di Bareilly, termasuk satu lap0ran lain tentang seekor monyet mencu’ri dan merempuh bas.

Sumber: Daily Mail via Siakap Keli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *