Tanah Tiba-tiba Runtuh, Lelaki Warga Tempatan Tertimbus Dalam Tangki Septik

Lelaki  Tertimbus 4 Jam Dalam Tangki Septik

KOTA TINGGI – Seorang lelaki berdepan detik cem4s apabila tertimbus kira-kira 4 jam dalam kejadian tanah runtuh di Sekolah Menengah (SM) Sains Kota Tinggi di sini petang hari ini.

Ketua P0lis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, bagaimanapun lelaki berusia 44 tahun itu berada dalam keadaan stabil selepas berjaya diseIamatkan oleh anggota b0mba.

Katanya, pihaknya menerima lap0ran kejadian itu pada pukul 2.40 petang melibatkan seorang pekerja yang sedang menjalankan kerja-kerja membaik pulih loji kumbahan di sekolah tersebut.

Menurutnya bertindak atas maklumat tersebut, sepasukan pegawai kanan dan anggota polis dari Balai P0lis Bandar Penawar telah digerakkan untuk mengawal situasi di tempat kejadian.

Ujarnya, operasi menyeIamat ini turut dibantu oleh Jabatan B0mba dan PenyeIamat Malaysia dari Balai B0mba Bandar Penawar dan Balai B0mba Sebana Cove, pasukan perub4tan serta syarikat kontraktor berkenaan.

“Hasil sias4tan yang dijalankan seramai empat orang pekerja syarikat sedang menjalankan kerja-kerja membaik pulih loji kumbahan di sekolah itu.

“Dimana semasa proses kerja dijalankan, tanah di tepi tangki loji kumbahan telah run tuh atau terjerlus menyebabkan seorang m4ngsa terper4ngkap dan tertimbus hingga ke paras pinggang.

“Manakala tiga lagi pekerja sempat menyeIamatkan diri. M4ngsa merupakan lelaki tempatan berumur 44 tahun berada dalam keadaan stabil,”katanya dalam kenyataan hari ini.

Sementara itu Komander Operasi, Penolong Kanan Penguasa B0mba Masri Ibrahim berkata, pasukan operasi bertindak mengeluarkan m4ngsa menggunakan peralatan khas.

Anggota bomba mengeluarkan m4ngsa yang terper4ngkap di dalam tangki septik dalam kejadian di SM Sains Kota Tinggi, hari ini.

Katanya, mangsa yang berjaya disel4matkan dan mengalami keced3raan seterusnya diserahkan kepada pihak perub4tan untuk tindakan selanjutnya.

Sumber : KOSMO! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *