Perodua Alza Terb4bas, Bayi 5 Bulan M4ut  

Insiden memi,lukan berlaku di Tangkak, Johor pada 8 malam 1 Ogos. Seorang bayi perempuan berusia 5 bulan m4ut dan 7 lagi ceder4 selepas Perodua Alza dinaiki mereka terb4bas dan terbalik ke bahu jalan di Kilometer 161.1 Lebuhraya Utara-Selatan, arah selatan.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Penolong Penguasa Bomba, Rafiah Aziz berkata, m4ngsa yang m4ut dalam kejadian kira-kira pukul 8 malam itu ialah Nor Jasmin Mohd. Hafizal.

Manakala mereka yang ceder4 ialah pemandu kereta, Mohd. Hafizal Mohd Daud, 29, dan isterinya, Kasmeen Kholisah Khairul Amin, 29, bapa dan ibu Mohd. Hafizal, iaitu Mohd. Daud Mohd. Senin, 53, serta Zaharah Mohd. Amin, 60-an.

“3 lagi yang ceder4 ialah anak-anak Mohd. Hafizal iaitu Mohd. Noah, 5, Mohd. Aqil, 4, dan Aara Aqirah, 3,” katanya lagi.

Menurut Utusan, ketika kejadian keluarga tersebut dalam perjalanan dari Bukit Gambir menuju Tangkak.

Pihak balai bomba tersebut menerima panggilan kecem4san menerusi Pusat Gerakan Operasi (PG0) Negeri J0hor sebelum sebuah jentera FRT dan sebuah EMRS ke l0kasi kejadian dengan kekuatan 6 orang anggota diketuai oleh Pegawai Bomba Kanan (PBK) II Nor Zait Iskandar Md. Nor.

“Sebaik sahaja tiba di lokasi kejadian, didapati sebuah kereta Perodua Alza dinaiki 8 0rang terb4bas ke bahu jalan. Kesemua m4ngsa yang ceder4 diberikan rawatan kecem4san sebelum dirujuk ke h0spital berdekatan menggunakan kenderaan EMRS dan sebuah ambul4ns yang datang membantu sejurus selepas kejadian,” katanya.

Takziah buat keluarga. Semoga mereka bertabah dengan kehilangan permata hati mereka yang masih bayi. Innalillaahi wa inna ilaihi rojiun. Damailah wahai anak syurga.

Sumber : Utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *