Kanak-Kanak Perempuan Orang Asli 3 Tahun M4ut, 6 Lain Ced3ra

Pemergian tr4gis. 3 beranak mengalami kecel4kaan jalan raya semalam di Kota Tinggi. Seorang kanak-kanak perempuan Orang Asli berusia 3tahun m4ut manakala kedua ibu bapanya ceder4 dalam kem4langan di Lembaga Getah Malaysia, Jalan Kota Tinggi-Mawai, Kota Tinggi, semalam.

K0mander 0perasi dari Balai B0mba dan Penyelamat (BBP) Kota Tinggi, Pegawai Bomba Kanan M0hd Salleh Ahmad berkata, pihaknya menerima panggilan kejadian terbabit pada jam 4.47 petang pada Isnin.

Myvi Bertembung Hilux

Katanya, kejadian membabitkan kereta Perodua Myvi dinaiki 3 beranak Orang Asli dalam perjalanan dari Mersing ke Kota Tinggi dan pacuan empat roda Toyota Hilux dinaiki 4 orang dari Kota Tinggi ke Mersing.

Difahamkan Per0dua Myvi hilang kawalan dan masuk ke laluan bertentangan sebelum bertembung dengan Toyota Hilux.

Penumpang Per0dua Myvi iaitu kanak-kanak perempuan, Elbina Scavia Mazian disahkan meningg4l dunia di tempat kejadian manakala bapanya, Mazian Majid, 23, dan ibunya, Suzenatsha Aris, 20-an ced3ra.

Mazian dan Suzenatsha terse,pit di tempat duduk masing-masing sebelum dikeluarkan pihak bomba dengan menggunakan peralatan khas.

Tangkap layar video tular di media sosial

Sementara itu, individu yang menaiki Toyota Hilux iaitu Muhamad Akid Thaqif Mohd Mohd Talhah, 4, Mohd Talhah Mohd Aziz, 32, Sharifah Abdul Salam, 56, dan Rosnani Othman, 27, mengalami ced3ra ringan. Menurut rakaman video yang tular, kelihatan kenderaan mereka terbuang ke dalam longkang berhampiran.

“Kanak-kanak yang m4ut diserahkan kepada pihak p0lis manakala semua yang ced3ra dihantar ke H0spital Kota Tinggi dengan menaiki ambul4ns,” katanya lagi.

Takziah buat keluarga yang kehilangan anak kecil mereka. Semoga kesemua yang ced3ra segera pulih semula.

Berhati-hatilah memandu di jalan raya apatah lagi ketika hujan dan jalan licin.

Sumber : Buletintv3/Media sosial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *