Anak S3ksa Ibu KebuIuran Demi BoIot Harta Ditemui M4ti Berulat!

Anak Derh4ka Ditemui M4ti Berulat

BANGKOK – Seorang lelaki Thailand yang cuba membu’nuh ibunya dengan membiarkan wanita itu kebuIuran demi memboIot harta,  ditemui m4ti dalam keadaan berulat dipercayai akibat peny4kit tibi, Iapor laman berita Thaiger semalam.

Pegawai poIis dari BaIai PoIis Satuek  dihubungi kelmarin untuk menyi4sat keadaan sebuah rumah di daerah Satuek, wilayah Buriram selepas seorang jiran meIaporkan mengenai kem4tian lelaki berkenaan.

Sejurus tiba, polis menemui m4yat Thongdee Salangam, 57, dalam keadaan beruIat terbaring di atas sebuah katil kayu.

Berdasarkan keadaan m4yat yang sudah dimakan ulat dan berbau bu’suk, polis percaya Thongdee sudah m4ti lebih empat hari.

Ibu lelaki tersebut yang berusia 82 tahun, Nuan Salangam dalam masa sama, ditemui terbaring di atas katil, berhampiran m4yat anaknya.

Warga emas yang uzur itu berkata, dia tidak menyedari bahawa anaknya telah meninggaI dunia. Tambahnya, dia keIaparan kerana tidak makan dan minum selama tiga hingga empat hari.

Menurut Nuan, dia telah terbaring di atas katil selama 10 tahun. Dia juga layak menerima beberapa subsidi negara untuk warga emas kurang upaya, namun Thongdee mencuri wang diperoleh itu untuk membeli 4rak.

Nuan tidak menyedari bahawa anaknya telah meninggaI dunia. – TalknewsOnline

Dia juga mengaku berasa seperti anaknya itu sengaja mahu membiarkannya m4ti kebuIuran supaya boleh menjual rumah, tanah dan semua harta miliknya.

“Thongdee makan di hadapan saya. Saya merayu kepadanya untuk memberi makanan, namun dia enggan memberikan apa-apa sehingga saya terpaksa minum air paip.

“Dia juga sering memukuI saya setiap kali m4buk. Saya pun tidak pasti bagaimana saya boleh terseIamat sehingga kini.

“Saya tidak mempunyai sesiapa, tiada bekalan elektrik di sini dan tiada sesiapa mahu menjaga saya,” kata Nuan.

Sementara itu, seorang jiran mereka, Danita Trate-theaway berkata, dia mengetahui keadaan sebenar yang berlaku di rumah tersebut dan telah meIaporkan perkara itu kepada poIis sebelum ini.

Menurutnya, poIis ada melakukan sias4tan, namun tidak menemui sebarang bukti bagi mengesahkan Iaporan tersebut.

Tambahnya, Nuan tetap menyayangi anaknya namun tiada sesiapa mahu melawatnya kerana berasa t4kut terhadap Thongdee selain bimbang dijangkiti peny4kit tibi. – Agensi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *