Inilah HA’ARP, Projek Sulit Sen’jata DAJ’JAL Untuk Kawal Cuaca Dunia!

HA’ARP

Dunia sedang bergerak ke fasa akhir, mahu atau tidak pe’rang akhir tetap akan berlaku, kemus’nahan besar-besaran tetap akan terjadi, sedang kita leka dibuai dunia pihak mus’oh sudah jauh ratusan langkah di hadapan kita…

Perkara ini telah lama, namun sengaja penulis bangkitkan semula berikutan ketidaktentuan cuaca sejak enam bulan ke belakang, kadang-kala sangat membimbangkan. Adakah ia, sekadar putaran alam semulajadi sepertimana yang kita sedia maklum (belajar di sekolah)? Atau mungkinkah perubahan cuaca pada zaman sekarang boleh..

DIMA’NIPULASIKAN oleh pihak tertentu?

HAARP PENYEBAB KEMU’SNAHAN DI SELURUH DUNIA?

Isu konsp’irasi HA’ARP hangat dibincangkan di internet di seluruh dunia. Namun, di Malaysia ia bagaikan suam-suam kuku. Tidak tahu dimana silapnya, mungkin ramai belum sedar betapa isu HA’ARP mungkin akan menggegarkan buat berapa ketika nanti sepertimana isu fenomena Supermoon beberapa minggu yang lalu.

HA’ARP yang dikatakan bertanggungjawab dengan pelbagai bencana alam telah membangkitkan kema’rahan beberapa negara di dunia seperti China, Venezuela serta Rusia. Namun, pembina teknologi HA’ARP iaitu Amerika Syarikat mendiamkan diri seribu bahasa. Mereka tidak pula mengia apatah lagi menafikan isu berkaitan HA’ARP ini.

Kata-kata pedas daripada Presiden Venezuela iaitu Hugo Chavez yang mengaitkan HA’ARP dengan gempa bumi Haiti 2010 langsung tidak dijawab oleh Barack 0bama. Bergitu juga kritikan daripada media dan saintis daripada China yang mendakwa HA’ARP telah mencetus ge’mpa bumi yang kuat di Sichuan, China pada 2008. Antara percaya atau tidak, nama-nama besar seperti Hugo Chavez sendiri telah percaya Amerika Syarikat sedang berusaha mewujudkan satu teknologi yang sangat memba’haya kepada umat manusia seluruh dunia. Ge’mpa bumi di Haiti pada 2010 mera’gut 316,000 nya’wa!

Apa itu HA’ARP?

HA’ARP adalah singkatan bagi High Fre’quency Active Auro’ra Research Program. HA’ARP adalah program penyelidikan berkaitan ionosfera dan dinaungi sepenuh oleh US Air Fo’rce, US Navy, University of Alaska dan Defe’nse Advanced Research Projects Agency(DA’RPA). DA’RPA adalah sebuah agensi yang ditubuhkan oleh kerajaan Amerika Syarikat untuk membina pelbagai sen’jata berteknologi tinggi untuk kegunaan ketent’eraan Amerika Syarikat.

HAARP dan IRI

HA’ARP berselindung dengan aktiviti penyelidikan saintifik yang kononnya menyelidik lapisan ionosfera bagi meningkatkan lagi penggunaan sistem komunikasi dan pemantauan cuaca. Tapak penyelidikan HA’ARP yang berada di Gakona, Alaska menempatkan peralatan berteknologi tinggi iaitu Ionospheric Research Instrument(IRI). IRI adalah sebuah instrumen yang menghasilkan frekuensi radio berdefinisi tinggi sekitar 2.7MHz sehingga 10MHz. IRI mampu memancarkan frekuensi ke lapisan yang terhad untuk dicapai iaitu di lapisan Ionosfera dan menghantar kembali isyaratnya ke bumi.

Kemusykilan berkaitan HA’ARP

  1. Fenomena Chem’trail

Pemancaran denyutan berfrekuensi tinggi ini dikaitkan dengan pelbagai ben’cana alam seperti ban’jir besar, tau’fan dan gem’pa bumi. Peralatan HA’ARP yang sehingga ke hari ini masih lagi misteri melainkan IRI telah juga menyebabkan satu fenomena pelik di angkasa iaitu fenomena Chem’trail atau dikenali sebagai Jejak Kimia.

Chem’trail adalah fenomena yang mengaitkan sesuatu ben’cana alam dengan konsp’irasi HA’ARP. Chemtrail dikatakan berlaku apabila sejenis semburan bahan kimia sengaja disebarkan melalui jet udara beraltitud tinggi. Pengkaji konspirasi mengaitkan ia dengan tindakan Amerika Syarikat untuk menghasilkan kawalan popu’lasi, kawalan cuaca dan pera’ng bio’logi.

Bukti Chem’trail yang bertujuan untuk mencetus ben’cana alam turut dijelaskan daripada segi ilmiah oleh beberapa pengkaji teori konsp’irasi. Mereka turut mendakwa HA’ARP adalah sen’jata Amerika Syarikat paling efisien untuk memus’nahkan negara-negara mus’uhnya.

Dakwaan mereka paling mengejutkan adalah fenomena Chemt’rail telah berulangkali menyebabkan salji turun ke bumi bertukar menjadi warna kuning seperti sulfur. Bergitu juga dengan kejadian hujan yang turun di Kerala, India yang berwarna kemerah-merahan pada 2001. Walaubagaimanapun, saintis daripada Amerika Syarikat menafikan setiap dakwaan mereka.

‘Red rain’ di India
Salji kuning di Russia
  1. Kema’tian haiwan secara besar-besaran

Sekitar Januari 2011, masyarakat dunia dikejutkan dengan kema’tian secara besar-besaran burung jenis Blackbird di Louisiana. Jumlah kema’tian burung yang mempunyai sayap merah kepe’rangan ini dianggarkan 5,000 ekor kesemuanya. Sehingga ke hari ini, saintis gagal memberi sebarang penjelasan saintifik susulan kema’tian secara besar-besaran tersebut.

Bergitu juga di Arkansas, apabila burung jenis yang sama turut ditemui ma’ti secara besar-besar. Dianggarkan lebih 3,000 ekor burung jenis tersebut jatuh dari langit pada malam sambutan Tahun Baru. Saintis mengeluarkan kenyataan tidak rasmi dengan mengaitkan ia dengan bunga api yang dilepaskan ke udara, kera’cunan dan cua’ca yang bu’ruk.

Ratusan malah ribuan ikan ditemui mati di seluruh dunia

Juga di Arkansas, ribuan ikan jenis Drum Fish ditemui ma’ti di Sungai Arkansas. Dianggarkan ia berjumlah 83,000 ekor. Kejadian itu berlaku pada 29 Disember 2010. Sehari sebelum burung jenis Blackbird ditemui ma’ti. Pada 31 Januari pula, ikan jenis sama yang ditemui ma’ti pada 29 Disember telah dijumpai ma’ti juga di tempat sama. Universiti of Arkansas mengambil sampel ikan untuk tujuan kajian. Sumber tidak rasmi menyebut bahawa ikan tersebut ma’ti akibat kerac’unan daripada bahan ki’mia.

Berikut adalah turutan kema’tian haiwan secara besar-besaran bermula akhir tahun 2010. Secara statistik, tahun 2010 sehingga 2011 menunjukkan kema’tian haiwan secara besar-besaran paling besar berbanding tahun-tahun yang lalu.

  1. Pada 31 Disember 2010, 83,000 ekor ikan jenis Drum Fish ditemui ma’ti di Sungai Arkansas.
  2. Pada 1 Januari 2011, 3000 hingga 5000 ekor burung jenis Red-winged Blackbird ditemui ma’ti selepas dilaporkan jatuh daripada langit di Arkansas.
  3. Antara 28 Disember sehingga 3 Januari 2011, 100 tan ikan dilaporkan ma’ti di luar persisiran pantai Brazil.
  4. Pada 3 Januari 2011, lebih 500 burung jenis Perling, Gagak dan Red-winged Blackbird ditemui ma’ti di Louisiana.
  5. Pada 5 Januari 2011, ratusan burung jenis Turtle Dove ditemui ma’ti di Faenza, Itali.
  6. Pada 8 Januari, ratusan ekor burung ditemui ma’ti di Lebuhraya California. Manakala, ratusan ekor ikan jenis Gizzard Shad ditemui ma’ti di perlabuhan Chicago.
  7. Pada 14 Januari, ratusan lembu ditemui ma’ti di padang ragut Stockton, Wincousin.

Sebenarnya, rentetan ini hanyalah sebahagian kecil sahaja. Namun, ia telah pun menunjukkan haiwan seperti ikan dan burung telah menjadi man’gsa kepada teknologi HA’ARP yang dikelola oleh Amerika Syarikat.

Ia disokong dengan statistik yang mana menunjukkan tahun-tahun sebelum 2000 tidak menunjukkan haiwan ma’ti secara besar-besaran sepertimana tahun-tahun selepas 2000. Haiwan yang ma’ti secara besar-besaran sebelum tahun 2000 kebanyakkan disebabkan oleh tumpa’han min’yak daripada kapal yang ka’ram. Itupun bukan selalu berlaku. Ia menimbulkan persoalan bahawa manusia juga boleh diha’puskan sepertimana burung dan ikan jika mereka yang di belakang tabir teknologi HA’ARP mahukan perkara tersebut berlaku. Sedarlah, umat manusia sudah tid’ak sela’mat.

  1. Gem’pa Bumi dan Tsun’ami

Susulan tsun’ami Meulaboh pada 26 Disember 2004, isu konspirasi HA’ARP banyak kali dikaitkan dengan banyak kejadian benc’ana alam. Antara yang paling terbaru adalah tsun’ami Jepun.

Tsun’ami yang diakibatkan oleh gem’pa bumi dalam laut sekuat 9.0 skala Richter telah memu’snahkan ribuan rumah dan memakan kor’ban lebih puluhan rakyat Jepun. Tsun’ami yang berlaku di Jepun telah dibuktikan dengan bacaan ‘induction magnetometer’ selepas berlakunya benc’ana alam tersebut. Bacaan yang direkodkan menunjukkan peningkatan yang cukup mendadak pada 9 March 2011, hari berlakunya gem’pa bumi di Jepun.

Yang mengukuhkan lagi dakwaan adalah bacaan yang direkodkan pada ‘induction megnetometer’ pada hari sebelum berlakunya tsun’ami Jepun langsung tidak menunjukkan sebarang peningkatan. Ia adalah normal sepertimana yang berlaku pada hari-hari yang lain.

Namun begitu,HA’ARP ini juga merupakan satu kons’pirasi daj’jal. DajjaI diakhir zaman mempunyai kuasa mengawal cuaca yang akan mengakibatkan fit’nah terbesar manusia. Di waktu itu,ramai manusia akan kela’paran disebabkan kema’rau yang berpanjangan. Orang-orang yang mengaku Daj’jal sebagai tu’han saja akan mendapat makanan. Berikut adalah penerangan mengenai HA’ARP daripada Ustaz Auni Mohamad

sumber: suaramedia.org , art-mohamad.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *