Wanita HiIang Wang Dalam Akaun Bank Berjumlah RM11,668 Dalam Masa 2 Saat Sahaja!

sUMBER : Sumber Gambar: Facebook Lil Natty Elegance via Vocket

Hilang Wang  Berjumlah RM11,668 Dalam Masa 2 Saat Sahaja

Sudah menjadi satu siri ser4ngan berantai pula apabila banyak kes kecuri4n wang dalam akaun bank sering dilap0rkan sejak beberapa hari lalu. Jumlah yang dicuri juga sangatlah besar dan merungsingkan banyak pihak di luar sana.

Terbaharu, Natty Lily Elegance berkongsi di akaun Facebook miliknya bahawa beliau telah kehilangan RM11,668 daripada akaun semasa Public Bank. Kedua-dua transaksi ini telah dikeluarkan dalam masa dua saat daripada akaun Ageless Haven Resources ke akaun bank Hong Leong Bank atas nama Mohamed Azri Arbi bin Abdullah.

Sumber Gambar: Facebook Lil Natty Elegance

Yang lebih mengejutkan, m4ngsa juga tidak menerima sebarang panggilan mahupun SMS berkenaan kejadian transaksi itu termasuklah nombor TAC. Selepas membuat lap0ran polis dan ke pihak bank terbabit, beliau hanya dinasihatkan untuk menukar kata laluan serta menghentikan perbankan secara online dan hanya berurusan di kaunter.

Beliau juga telah dis0al si4sat dan dilayan seolah-olah seperti sc4mmer oleh Public Bank kerana disyaki bertanggungjawab memberikan nombor TAC. Public Bank mengesahkan ia kes penipu4n sc4mmer di mana telefon miliknya telah dig0dam.

Sumber Gambar: Facebook Lil Natty Elegance

Malang buat dirinya kerana wang lebih RM11,000 yang hiIang itu tidak dipulangkan semula kerana telah dikeluarkan daripada akaun milik Azri tanpa pengetahuannya.

Azri memaklumkan telah membuat lap0ran polis dan berjanji akan memberi kerjasama di dalam kes ini demi membersihkan namanya. Berdasarkan laporan yang dibuat, beliau mengatakan sudah tidak menggunakan akaun tersebut dan kad ATM miliknya sudah hiIang sejak dua bulan lalu.

Kes ini disy4ki berkait rapat dengan kegiatan keIdai akaun yang berleluasa ketika ini. Anda perlu cakna bahawa memberikan akses akaun b4nk kepada pihak ketiga adalah diIarang oleh undang-undang. Tindakan ker4s akan dikenakan ke atas mereka yang tert4ngkap bersub4hat bersama susp3k.

Sebelumnya, seorang d0ktor juga tular apabila dia turut kehiIangan wang simpanan RM13,000 secara tiba-tiba tanpa sebarang notifikasi am4ran.

Sumber : Vocket

Leave a Reply

Your email address will not be published.