Tampil Dengan Imej Tengkuk Bermasalah, Gelagat Dua Peminta Sedekah Ini Raih Perhatian Netizen

Gelagat Dua Peminta Sedekah Ini Raih Perhatian Netizen

Sudah menjadi kebiasaan di negara kita di mana terdapat peminta sedekah yang akan berada di jalan raya yang sesak serta mempunyai lampu isyarat untuk meminta sedekah.

Meskipun perkara ini sudah diIarang oleh pihak kenderaan walaupun bagi tujuan berniaga, masih terdapat segelintir individu yang melakukan perkara yang sama tanpa mementingkan soal keseIamatan diri.

Dalam pada itu, lain ceritanya pada kali ini menerusi perkongsian TikTok @syai990 di mana terdapat dua peminta sedekah yang masing-masing mempunyai balutan pada bahagian leher seolah ceder4 pada bahagian tersebut.

Ironinya, kedua-dua peminta sedekah yang ‘s4kit’ ini dilihat sangat aktif berjalan serta pantas menoleh kepala ke kiri dan ke kanan seolah individu yang sihat tubuh badan.

Situasi 4neh yang berlaku turut mendapat perhatian netizen dengan gelagat dua peminta sedek4h ini. Terdapat netizen yang mencadangkan agar pihak berkuasa segera mengambil tindakan. Tidak kurang juga memaklumkan situasi seperti ini yang membuatkan beliau lebih selesa untuk bersedek4h di masjid.

Komen netizen :

Sehubungan dengan itu, orang ramai diminta lebih berhati-hati agar tidak terjerumus dengan segelintir modus operandi yang dilakukan oleh pihak peminta sedekah dalam usaha untuk meraih wang dengan cara yang mudah dan pantas.

Video yang tular :

Sumber : Vocket

Leave a Reply

Your email address will not be published.