[Video] Demi Cari Rezeki, Ibu Hamil Ini Cat Satu Badan Dengan Warna Perak

Demi anak-anak, setiap ibu bapa yang bertanggungjawab pasti sanggup berju.ang demi memastikan zuriat mereka selesa dan tidak kelaparan.

Ada yang sanggup melakukan apa sahaja pekerjaan demi sesuap rezeki.

Kisah seorang ibu yang tular di media sosial ini begitu merun.tun hati ramai. Wanita yang juga seorang penghibur jalanan berdekatan pusat membeli belah di Jakarta, Indonesia tidak dapat menahan s3bak selepas dibantu personaliti terkenal, Ebit Lew yang ketika itu melalui kawasan tersebut.

Wanita hamil itu mewarnakan seluruh badan dengan warna perak dan tetap berdiri di tepi jalan tanpa hirau panas dan terik dengan harapan orang ramai tertarik dan terhibur melihatnya kemudian memberi sumbangan.

Kisah ini dikongsi oleh Ebit di media sosialnya. Berikut kongsinya;

Semalam masa keluar mall dekat Jakarta ternampak kakak silver ni yang sedang mengandung berdiri sahaja di tepi jalan. Pernah ternampak kisah kakak ini. Semenjak cvd kehilangan kerja. Mula letak cat minyak di badannya dan berdiri tegak tepi jalan mencari rezeki. Beliau non muslim.

Menangis demi menyara hidup, beli makanan, susu dan pampers anaknya. Ibunya ini sedang mengandung . Saya terus berhentikan kereta. Tanya khabarnya. Se3ih melihat keadaannya. Tak terfikir kuatnya seorang ibu demi anak sanggup berdiri begini sepanjang hari.

Beri sedikit hadiah. Berulang kaki kakak ini tanya. Ini benar pak. Ini benar pak? Sampai kakak ini menangis. Tak dapat tahan rasa s3dih. Saya tanya apa lagi saya boleh bantu. Katanya ini pun sudah banyak pak. Kenapa bapak baik membantu saya. Saya bawa beli barang dapur dan susu anak-anak. Semoga Allah bantu dan mudahkan buat kakak ini.

 

 

Reaksi Warganet

adrianedy7Hidup ini singkat, esok lusa kita tidaktahu kita masih ada atau tidak, selagi bernafas, niatlah dalam hati untuk membantu seramai mana mungkin orang mengikut kemampuan kita, buat seramai mana mungkin orang tersenyum, kita tidak tahu mana satu kebaikan kita yang akan bawa kita ke syurga nanti

MaiakmamohdSedihnyaaaa.. mesti penat berdiri dalam keadaan mengandung mcm tu..

malinalynvioletKuatnya dia sedang sarat mengandung berdiri lama. Boleh b3ngkak kaki

YatthayatiiiMuhasabah.

Sed3rita engkau, ada jauh lebih d3rita. Allah tarbiah kita agar segera engkau bersyukur kerana s3ksaan n3raka itu benar nescaya kau tidak akan sama sekali menganggap kenikmatan dunia ini sebagai sebuah kenikmatan walau ditumpukkan bergunung emas di atas kedua-dua bahu. Engkau juga tidak akan sama sekali berasa d3rita hatta sehalus cebisan zarah sekali pun tatkala Allah menempatkan engkau kelak ke dalam syurgaNya. Tanamkan rasa syukur & sabar.

sukmajiwaconfinementKesiannya mengandung kena berdiri lama mencari sesuap nasi

ummiiman336 – Ksian nye ya allah…Pregnant lagi… Mesti s4kit kaki.. Pinggang… Pening2.. Allah…

syafii.kadir – Air mata jantanku dgn begitu mudanya mengalir

Semoga dipermudahkan urusan ibu itu, ramai yang tampil membantu agar tidak perlu lagi dia merisik0kan dirinya yang sedang hamil dengan berdiri lama di bawah panas.

Sumber : Malaysiapost / Instagram Ebit Lew

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *