Sa’wan & Muntah Sehingga Tidak Sedarkan Diri, Ibu Ditahan Disyaki Dera’ Bayi Sendiri

Gambar hiasan

Ibu Ditahan Disyaki Der4 Bayi Sendiri

AMPANG – Seorang wanita ditahan bagi membantu sias4tan berhubung kes kem4tian bayi lelakinya semalam.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Ahmad Farouk Eshak berkata, pada Sabtu lepas, pengadu yang juga pegawai perub4tan HospitaI Tunku Azizah telah menerima pes4kit seorang bayi berusia enam bulan dalam keadaan tidak sedarkan diri akibat muntah dan s4wan.

Menurutnya, setelah pemeriksaan dijalankan terdapat kesan Iebam di bahagian paha kanan dan kening atas mata m4ngsa.

“Bayi lelaki itu disahkan meninggaI dunia semalam pada pukul 4.30 petang.

“Sehubungan dengan itu, pengadu mengesyaki terdapat unsur pender4an terhadap b4yi terbabit,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Gambar hiasan

Tambahnya, bertindak atas maklumat, sepasukan anggota Bahagian Sias4tan Jenayah, Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Ampang Jaya telah menahan ibu mngsa warga tempatan berusia 34 tahun pada pukul 8.40 malam di lobi hospitaI.

“Susp3k yang bekerja sebagai pembantu kedai di sebuah kedai elektirk di ibu kota tidak mempunyai sebarang rekod jen4yah Iampau manakala ujian saringan awal air kencing didapati bebas sebarang jenis d4dah.

“Wanita itu kini direman tujuh hari untuk sias4tan mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksaan,”ujarnya.

Dalam pada itu, Ahmad Farouk memberitahu, poIis kini sedang giat mengesan suami wanita terbabit iaitu seorang lelaki warga Indonesia berusia 31 tahun untuk membantu sias4tan.

Sumber : KOSMO! ONLINE

BERITA LAIN :

Empangan mengering, ‘Bandar Hantu’ Muncul Semula Selepas Hampir 30 Tahun Menghilang

MADRID – Sebuah perkampungan di Sepanyol yang tenggeIam dalam pembinaan sebuah kawasan tadahan air selepas ditinggalkan penduduknya muncul semula selepas paras air menurun.

Kemunculan semula sebuah ‘bandar h4ntu’ selepas hampir 30 tahun menghiIang mengundang rasa sebak kepada orang ramai yang melihatnya. Bandar Aceredo, di Sepanyol yang tenggeIam dalam empangan muncul kembali selepas kawasan itu mengalami kem4rau selama dua bulan.

‘Bandar Hantu’ Muncul Semula

Menurut laporan CNN, runtuh4n bandar Aceredo itu timbul semula selepas musim kem4rau melanda kawasan itu yang menyaksikan hujan tidak turun selama dua bulan berturut-turut. Keadaan kering dan panas berpanjangan itu telah membawa runtuh4n bandar itu kembali ke permukaan. (BACA ARTIKEL PENUH…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.