Kerana M4las Bekerja, Duda Anak 3 M4ti Dib3lasah Rakan Serumah

Kemalasan membawa padah. Menumpang pula di rumah orang. Tidak simpati pada diri, tidak simpati pada anak sendiri. Sikap baran juga memakan diri. Kerana amarah, meringkuk di p3njara. Dua sikap yang akhirnya membawa malang dan keru.gian pada diri.

Setelah kerap kali dibel4sah rakan serumah sejak sebulan lalu, seorang duda anak 3 berusia 39 tahun akhirnya meningg4l dunia ketika dalam perjalanan untuk diberikan rawatan di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), Sungai Petani, Kedah, semalam akibat keced3raan p4rah seluruh badan kerana dipu.kul menggunakan kayu.

Pemeriksaan perubatan turut mendapati telinga kanan mangsa b3ngkak serta kesan lu.ka di tangan kanan dan kiri termasuk kesan pu.kul di kedua-dua belah pahanya.

Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan, Ketua Polis Daerah Kuala Muda, mengesahkan kejadian itu berkata, mangsa meningg4l dunia pada pukul 3.40 petang semalam ketika dibawa ke Jabatan Kec3masan HSAH selepas tidak sedarkan diri di rumah kenalannya di Taman Gemilang, Sungai Lalang, Sungai Petani.

Duda Dan Seorang Anak Lelaki Tumpang Rumah Rakan

“Selepas berc3rai dengan isterinya beberapa bulan lalu, mangsa menumpang tinggal bersama seorang anak lelakinya di rumah kenalannya itu.

“Manakala 2 lagi anak mereka tinggal bersama bekas isterinya di kawasan perumahan sama,” katanya.

Kata Zaidy, sebaik menerima laporan kem4tian mangsa daripada pegawai perubatan HSAH yang disyaki akibat keced3raan par4h yang dialaminya, polis kemudian melakukan siasatan ke atas bekas isteri dan jirannya di taman perumahan tersebut.

“Siasatan kita kemudiannya mendapati mangsa sejak sebulan lalu sering dipu.kul oleh teman serumahnya kerana dikatakan enggan bekerja.

“Walaupun kejadian itu sering dilihat jirannya, namun, mereka tidak berani mengheb0hkannya kerana menerima ugu.tan daripada teman serumah mangsa yang dikenali sebagai seorang ahli k0ngsi gelap,” katanya.

Menurut Zaidy, pihaknya kemudian berjaya menahan rakan serumah mangsa dan susp3k mengaku memu.kul mangsa menggunakan kayu dan tangan sejak sebulan lalu.

“Susp3k mendakwa dia bertindak demikian kerana mangsa tidak mahu bekerja selain kerap memu.kul anaknya sendiri.

“Semakan rek0d turut mendapati susp3k mempunyai 5 rek0d lampau bersabit kes d4dah dan j3nayah dan kini direman selama 7 hari bagi membantu siasatan mengikut S3ksyen 302 Kanun Kes3ksaan,” katanya.

Identiti susp3k dan juga mangsa tidak didedahkan oleh pihak polis. Apa pun, takziah buat keluarga kepada duda tersebut.

Sumber : Utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published.