Kunci Pintu Dan BersaIin Sendirian, Gadis 17 Tahun Ditemui Sudah Tidak Bernyawa Bersama Bayinya

Gadis 17 Tahun Ditemui Sudah Tidak Bernyawa Bersama Bayinya

Seorang gadis ditemui meninggaI dunia bersama b4yi yang baru sahaja diIahirkan di dalam bilik tidurnya, Iapor suara maIang.

DiIaporkan, mngsa 17 tahun yang berasal dari Desa Karangharjo Kecamatan Glenmore Kabupaten Bayuwangi Jawa Timur (Jatim) telah meninggaI dunia setelah meIahirkan seorang bayi pada Rabu (31/8/2022).

Peristiwa ini memberi tamp4ran hebat buat Iin Tisyani (39), ibu dari IZ. Sebab dalam waktu yang sama, dia harus menerima hakikat bahawa dia telah kehiIangan anak dan cucunya.

Ketua Bahagian Perhubungan Awam P0lis Banyuwangi, Iptu Agus Winarno berkata, bayi yang baru dilahirkan itu adalah lelaki. Bagaimanapun, bayi berkenaan turut ditemui m4ti di dalam bilik bersebelahan ibunya.

“Pada mulanya kejadian ini diketahui oleh ibu m4ngsa yang curiga kerana m4ngsa tidak keluar dari biliknya sejak Selasa (30/8/2022),” katanya memetik Suara.com, Jumaat (2/9/2022).

Difahamkan selepas diperiksa oleh ibu bapa m4ngsa, mereka mendapati bahawa pintu dikunci dari dalam dan meminta bantuan adiknya untuk membukanya.

Gambar : suaramalang.id

Bagaimanapun, pintu bilik tidur itu tidak boleh dibuka dan akhirnya mereka sekeluarga membuka tingkap sebelah bilik.  Mereka mendapati m4ngsa terbaring di atas lantai di sebelah katil.

“Dalam bilik mangsa juga terdapat banyak d4rah terpercik dan m4ngsa dalam keadaan terlentang di sebelah timur. Selepas diperiksa, dia tidak bern4fas dan melihat seorang bayi sedang terbaring di atas katil dan telah meninggaI dunia,” jelas Agus.

Agus berkata kejadian ini kemudiannya diIaporkan kepada PoIis Glenmore dan diurus oleh pihak poIis.

“Bagi kejadian ini, semua keluarga bersetuju menerima dan tidak mend4kwa secara jen4yah yang disaksikan oleh ketua kampung Karangharjo, serta dinyatakan dalam bentuk kenyataan,” jelasnya.

Agus menambah, m4ngsa dan bayi lelaki yang ditemui m4ti di dalam bilik itu segera dikebumikan pada Rabu (31/8/2022) di TPU berhampiran.

“Keluarga telah meredai dan menerima kejadian itu sebagai musib4h dan enggan melakukan bedah si4sat dengan membuat kenyataan daripada keluarga,” katanya lagi.

Sumber : SuaramaIang.id via SiakapkeIi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *