Sangat ‘Senyap’, Kemunculan Bola Cahaya ‘Misteri’ Di Texas Cetus Tanda Tanya

Kemunculan Bola Cahaya ‘Misteri’ 

Satu video yang menunjukkan cahaya mist3ri muncul di kawasan Round Rock di Brushy Creek, Amerika Syarikat telah tular di media sosial.

Kelihatan seperti lima bola mata yang besar, kemunculan cahaya mist3ri tersebut banyak spekuIasi daripada penduduk setempat.

Saksi kejadian, Emily White menyatakan ” Secara jujurnya, ia sangat memukau. Ia sangat senyap kerana ia adalah cahaya maka saya ingatkan ia, ‘Oh, helikopter, pesawat, atau sesuatu seperti itu.’ Tetapi cahaya itu banyak.”

“Apabila ditanya sama ada dia terfikir tentang ser4ngan, White berkata, “Sejujurnya, mungkin. Saya tidak tahu sama ada saya percaya pada semua itu, tetapi, saya tidak tahu.

“Mungkin, saya terdengar banyak perkara seperti itu berlaku di Amerika. Yang peliknya, cahaya itu tidak mengeluarkan sebarang bunyi.

“Tetapi, ya, pastinya saya terasa seperti itu seakan-akan pencer0bohan makhIuk asing atau sesuatu yang dalam perjalanan.”

Gus McGiven berkata, “Saya tidak pernah percaya pada UFO atau apa-apa seperti itu, tetapi saya mungkin mempercayainya sekarang. Saya tidak tahu, saya tidak pasti.”

Terdapat kemungkinan bahawa”UFO” tersebut adalah UAV, Kenderaan Udara Tanpa Pemandu.

“Saya perlu mengatakan tiada apa-apa makhIuk luar angkasa yang terlibat dengan ini. Tetapi saya tidak mengatakan bahawa itu tidak mungkin,” kata pakar dron Gene Robinson.

Robinson, pelatih juruterbang dron dan pemandu beberapa jenis platform UAV telah menyemak video yang dihantar kepada FOX 7.

“Pandangan awal saya mengenai perkara ini ialah kemungkinan besar fenomena berasaskan dron,” kata Robinson.

Pada satu ketika, lampu dalam satu video dizum terpadam. Sesetengah orang menganggap bahawa apa yang ada di udara telah dipancarkan oleh laser. Tetapi Robinson menyatakan ia seolah-olah tidak ada apa-apa untuk dipantulkan oleh laser.

“Itu agak tidak mungkin. Jadi, saya masih berfikir bahawa ini mungkin seseorang yang menguji kumpulan dron do-it-yourself mereka,” kata Robinson.

FAA perlu dimaklumkan untuk terbang pada waktu malam, terutamanya dalam konfigurasi kawanan. Pegawai agensi itu berkata mereka sedang menyemak untuk melihat sama ada persetujuan telah diberikan.

Namun, poIis Round Rock berkata mereka tidak menerima sebarang panggilan mengenai cahaya itu.

Jika itu adalah dron, itu bukan kali pertama mereka mengesannya di kawasan Austin.

Bagi SXSW, dron adalah sebahagian daripada kempen pemasaran untuk mempromosikan siri televisyen “Halo” yang berasaskan permainan Xbox yang popular.

Video yang tular:

Sumber : Fox 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *