Balas D3ndam Kerana Dip4tuk, Lelaki G1git Ul4r Tedung Sampai M4ti

Kerana berasa ge.ram dan d3ndam akibat dipa.tuk ul.ar, seorang lelaki mengg1git haiwan tersebut hingga m4ti.

Menurut agensi, pada 6 September lalu seorang petani di India membalas d3ndam terhadap seekor ul.ar tedung yang mem4tuknya dengan cara mengg1git reptilia berb1sa  itu sehingga m4ti.

Dalam kejadian itu, petani bernama Salim Khan dilaporkan sedang bekerja di kawasan sawah padi berhampiran sebuah kampung di wilayah Bengal.

Penduduk tempatan berkata, lelaki itu mengumpul rumput untuk memberi makan kepada lembu peliharaannya apabila dia tiba-tiba dip4tuk reptilia tersebut.

Salim dip4tuk pada bahagian kaki, menyebabkan dia nekad membalas d3ndam terhadap repitilia berb1sa itu.

Tidak Lari Dan Dapatkan Rawatan, Tapi Gi.git Ular Sampai M4ti

Tidak seperti kebanyakan orang lain yang akan melarikan diri dan mendapatkan rawatan perubatan segera sekiranya ins1den sedemikian berlaku, sebaliknya Salim bertindak mengg1git ul4r tedung itu sehingga ia m4ti.

Lelaki itu kemudian berarak di sekitar kejiranannya bersama bang.kai haiwan itu yang dililit di lehernya. Dia bangga kerana dapat membnuh haiwan  yang meny3rangnya.

Menurut Salim, dia sedikit pun tidak berasa s4kit selepas dip4tuk reptilia berb1sa itu.

“Kami melihat Salim menunggang basikal bersama seekor ul.ar tedung yang dililit di sekeliling lehernya. Ia amat mena.kutkan,” kata seorang saksi.

Hapus B1sa Ul4r Dengan Ilmu S1hir?

Salim turut mendakwa bahawa dia berjaya menghapuskan b1sa haiwan itu menggunakan ilmu s1hir.

Sebagai fakta, ul.ar tedung merupakan salah satu reptilia yang berb1sa. Dengan satu gig1tan sahaja, sejumlah besar neur0t0ksin dimasukkan ke dalam badan manusia di mana dengan satu gigi.tan itu boleh memb*nuh 20 orang manusia.

Ra.cun tersebut akan menye.rang bahagian otak, medulla oblongata (bahagian yang mengawal sistem respirat0ri) dan akan menyebabkan kega.galan jantung serta pernafasan.

Namun, kadang-kadang ul4r hanya mengg1git atau mem4tuk tanpa mengeluarkan b1sa hingga tidak memberi kesan yang membnuh mang.sa.

Sumber : Kosmo / Newsweek

Leave a Reply

Your email address will not be published.