Tr4gis! Mangs4 BuIi Di Sekolah Pondok MeninggaI Dunia, Kain Ka’fan Terpaksa Ditukar 2 Kali Akibat Dar4h Yang Terlalu Banyak

Mngsa BuIi MeninggaI Dunia

Kebelakangan ini, k3s buli di kalangan pelajar sekolah semakin menjadi-jadi seolah begitu sukar untuk dikawal. Lebih membimbangkan apabila ada dikalangan m4ngsa buIi yang menderit4 mentaI dan fizikal yang sangat t3ruk sehingga mengakibatkan kehilangan nyawa.

Seperti kejadian tr4gis yang berlaku di sebuah sekolah pondok di negara jiran yang dibuIi dengan begitu t3ruk oleh beberapa pelajar sehingga menyebabkan kem4tian.

Remaja berusia 17 tahun tersebut, Albar Mahdi, dilap0rkan m4ut apabila menjadi m4ngsa buIi di pondok Pesantren Moedern Darussalam Gontor Ponorogo, Jawa Timur Indonesia.

Kain Ka’fan Terpaksa Ditukar 2 Kali Akibat Dar4h Yang Banyak

Menurut ibunya, kain k4fan anaknya terpaksa ditukar dua kali akibat kesan keced3raan daripada dibuIi mengeluarkan dar4h yang sangat banyak.

Ibu bapa arwah bersama gambar mangs4…

Ekoran daripada itu, pihak keluarga m4ngsa bartindak membuat lap0ran poIis.

Tujuh orang pelajar pondok telah dit4han poIis kerana disy4ki terlibat dengan k3s buIi m4ngsa.

Pihak madrasah turut memohon maaf atas insiden tersebut dan berjanji akan memberi kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa.

Tujuh pelajar yang merupakan susp3k pembuIi Albar Mahdi telah dibuang sekolah serta-merta dan diarahkan untuk di bawa pulang ke rumah masing-masing.

Menurut ibu mngsa, Soimah, beliau berharap susp3k-susp3k pembu nuh anaknya segera dit4ngkap kerana perlakuan mereka yang terlalu zaIim meng4niaya anaknya sehingga mengakibatkan kem4tian.

Walaubagaiamanapun, sias4tan masih dijalankan oleh pihak poIis.

Semoga Allah merahmati ALLAHYARHAM. Al-fatihah buat arwah Albar Mahdi..

Semoga Allah mengampuni mereka…

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

اللهم اغفرلهما

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم

ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين…

Sumber : tribunews

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

>HARMAGIDUN<

Leave a Reply

Your email address will not be published.