2 Das Tem,bakan, 2 Warga Emas Meningg4l Dunia, Kenalan Dedah Sesuatu!

Pengakhiran hidup yang memi.lukan. Gara-gara perseli,sihan faham dan tidak puas hati dengan agihan wang hasil penjualan tanah, seorang lelaki warga emas menem.bak isterinya sebelum menem.bak diri sendiri dalam kejadian di Kampung Machang Raja Labu di Mukim Tembeling Tengah, Jerantut, Pahang hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi tadi, mang,sa yang juga seorang pesara renjer hutan, Baharuddin Abdul Aziz, 73 tahun cede,ra di leher dan mening,gal dunia di lokasi kejadian.

Sementara, isterinya, Maimun Nong yang juga pesara renjer hutan berusia 67 tahun cede,ra di bahagian belakang rus.uk kiri mening,gal dunia ketika dira,wat di H0spital Jerantut.

Ketua Polis Daerah Jerantut Superintendan Mazlan Hassan berkata, polis menerima maklumat dari ketua kampung pada 8.30 pagi memaklumkan kejadian yang terjadi antara kedua-dua suami isteri pesara Pejabat Perhutanan Jerantut berkenaan.

Lelaki Terduduk Dengan Se,napang Pa,tah Di Dapur

“Hasil sia,satan di lokasi kejadian iaitu belakang bahagian dapur rumah berkenaan menemui seorang lelaki dalam keadaan terduduk bersama selaras sena,pang patah.

Seorang saksi yang tinggal di sebuah inap desa berhampiran rumah mangsa dikatakan mendengar 2 das bunyi tem,bakan, sebelum mendengar suara meminta tolong.

“Saksi memaklumkan melihat seorang wanita terbaring di bahagian belakang dapur dalam keadaan sedar dan berlu,muran d4rah sambil meminta tolong,” katanya.

Mazlana berkata, wanita itu kemudian dibawa ke h0spital untuk mendapat rawa,tan.

Katanya, wanita terbabit cede,ra di bahagian belakang rusuk sebelah kiri dan disahkan mening,gal dunia di H0spital Jerantut.

“Difahamkan perga,duhan suami isteri itu berpunca daripada isterinya yang tidak memberi wang hasil jualan tanah.

“Kes disi,asat mengikut S3ksyen 302 Kanun Kes3ksaan. Sia,satan masih dijalankan,” katanya menambah lelaki berkenaan mempunyai lesen sen,jata api.

2 Tem,bakan Selang 3 Minit Awal Pagi

Sementara itu seorang saksi, Ahmad Yassin Abdul Rahman, 52 yang menyewa inap desa berhampiran berkata, dia terdengar bunyi 2 letu,pan dalam tempoh selang 3 minit pada 7.30 pagi.

“Saya bersama seorang lelaki pergi ke rumah berkenaan untuk melihat apa yang berlaku.

“Kami melihat seorang perempuan terbaring sambil minta tolong, sebelum membawanya ke h0spital,” katanya.

Sahabat Anak Pesara Renjer Mohon Doa

Apa yang benar-benar terjadi di antara keluarga ini tiada siapa yang tahu. Takziah buat seluruh ahli keluarga kedua Allahyarham. Semoga kedua-duanya diberikan ampunan dan rahmah oleh Allah SWT. Allaahummaghfirlahum warhamhum wa’aafihim wa’fu’anhum. Aamiin.

Sumber : Hmetro / BH

Leave a Reply

Your email address will not be published.