2 Beradik Yatim Menderit4 Dider4, Wanita Dan Suami Berhati Hitam Dit4han

Tembelang sudah pe.cah, dalang berhati hitam sudah ditangkap. Rupanya saudara sendiri tergamak mende.ra 2 kanak-kanak ma.lang!

P0lis member.kas pasangan suami isteri warga tempatan dipercayai terbabit dalam kes penderaan 2 kanak-kanak di sebuah K0ndominium Bella Vista, Jalan Cahaya 13, Ampang, pada jam 6 petang, semalam.

Ketua P0lis Daerah Ampang Jaya, Asisten K0misioner Mohamad Farouk Eshak berkata, individu yang ditahan adalah ibu saudara dan suaminya yang berusia 33 dan 29 tahun.

“Terdahulu polis menerima panggilan daripada orang awam pada jam 4.40 petang berhubung kejadian seorang kanak-kanak lelaki dipercayai cuba untuk ter.jun daripada tingkat 4 k0ndominium berkenaan.

Ibu Saudara Dan Suami De.ra Adik Beradik Yatim

“Susp.ek wanita adalah adik kepada ibu kandung mang.sa,” katanya dalam kenyataan semalam.

Menurutnya, sus.pek wanita tidak bekerja manakala sus.pek lelaki bekerja sebagai pemandu e-hailing dan semakan rekod mendapati sus.pek lelaki mempunyai 1 rekod jen4yah lampau.

“Tang.kapan yang dijalankan turut membawa kepada penemuan seorang kanak-kanak perempuan dipercayai adik mang.sa.

Kanak-kanak perempuan berusia 6 tahun ini turut mempunyai kesan kecede.raan le.bam di bahagian kaki, tangan dan belakang badan juga dipercayai akibat pende.raan,” katanya.

Bapa Kandung Meningg4l Sejak 2 Tahun Lalu

Katanya, kedua-dua mangsa dirujuk ke H0spital Ampang untuk pemeriksaan oleh pegawai perubatan dan pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) juga sudah dimaklumkan untuk tindakan penjagaan mang.sa.

“Sias.atan awal mendapati kedua-dua mang.sa tinggal dengan sus.pek sejak 2 tahun lalu selepas bapa kandung mereka mening,gal dunia.

“Kes disia.sat di bawah S3ksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2001,” katanya yang juga memaklumkan ujian air ken.cing kedua sus.pek adalah negatif.

Ibu Kandung Tak Mahu Jaga

Sementara itu, menurut laporan Kosmo, ibu kandung kepada 2 beradik ini tidak mahu menjaga mereka.

Tidak terbayang bagaimana kedua beradik ini melalui hidup penuh de.rita dan keta.kutan selama 2 tahun. Kanak-kanak yang sepatutnya dilindungi, diberi kasih sayang dan pendidikan menjadi mang.sa d4rah daging sendiri yang berhati hitam.

Mujur tembelang sudah diketahui. Semoga mendapat balasan setimpal dengan apa yang telah dilakukan terhadap 2 kanak-kanak.

Sumber : Hmetro/Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *