Budak M4ut Tertu.suk Serpihan Kaca Di Dada

Mal.ang tak berbau. Kanak-kanak menemui aj4l ketika sedang bermain di dalam rumah sendiri.

Seorang kanak-kanak lelaki berusia 7 tahun m4ut selepas terkena ser.pihan kaca di dada ketika bermain di rumahnya di Kampung Bukit Changgang, Banting, Kuala Langat, petang kelmarin (16 Sept).

Ketua P0lis Daerah Kuala Langat Superintendan Ahmad Ridhwan M0hd N0r @ Saleh berkata, kejadian itu berlaku pada 4 petang ketika ibu bapa kanak-kanak itu ada di rumah.

Lompat Atas Sofa, Ja.tuh Atas Meja Kaca

“Ketika kejadian berlaku, mangsa dikatakan bermain seorang diri. Ibu bapa kanak-kanak itu menyatakan mangsa mel0mpat di atas sofa rumah dan ja.tuh diatas meja kaca di hadapan sofa terbabit.

“Kejadian itu mengakibatkan dada mangsa terkena serpihan kaca. Mangsa kemudian dikejarkan ke klinik berhampiran sebelum dibawa ke H0spital Banting dan disahkan meningg4l dunia ketika menerima rawatan,” katanya dalam kenyataan semalam.

Beliau berkata, berkenaan disia.sat mengikut S3ksyen31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

 

Komen Warganet

Rata-rata warganet mengucapkan takziah serta turut berse,dih dengan pemergian si kecil tersebut. Tak kurang juga yang mencadangkan agar tidak menggunakan perabot jenis kaca di dalam rumah yang ada anak kecil.

Takziah buat ahli keluarga mangsa terutamanya kedua ibu bapanya. Bukan mudah menerima pemergian buah hati kesayangan, pastinya mereka tr4uma dengan kejadian itu. Semoga mereka bertabah menerima dengan redha dengan pemergian ini, bertemu semula di syurga kelak. Aamiin.

Sumber : Hmetro / Bernama

Leave a Reply

Your email address will not be published.