[VIDEO] Tular Video ‘H3mpuk’ Budak Dengan Meja Kayu, Ibu Direm4n Bantu Siasatn Kes Der4’ Anak

‘Hempuk’ Budak Dengan Meja Kayu, Ibu Direman

KOTA BHARU – Seorang wanita direm4n selama tujuh hari bermula hari ini bagi membantu sias4tan k3s der4 berhubung video tular memaparkan tindakannya membaIing meja kayu kepada anak lelakinya yang berusia lapan tahun di sebuah rumah di sini, enam bulan lalu.

Susp3k yang berusia 36 tahun itu ditahan di sebuah rumah di Kok Lanas di sini kira-kira pukul 3.30 petang semalam selepas bekas suaminya atau bapa mngsa membuat lap0ran p0lis pada 10 Mac lalu.

Ketua P0lis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Mohd. Rosdi Daud berkata, sias4tan mendapati, bekas suami susp3k mengetahui kejadian itu selepas menerima panggilan telefon daripada teman lelaki kepada wanita itu yang memaklumkan mengenai insiden membaIing meja itu yang berlaku pada 9 Mac.

Tangkap layar memaparkan kejadian d3ra tersebut yang tular di media sosial.

Menurutnya, susp3k didapati tinggal bersama anak lelakinya yang bersekolah di sini selepas bercerai dengan suaminya dua tahun lalu.

“Susp3k bersama bekas suaminya berkahwin di Thailand pada 2012 dan mempunyai dua orang anak. Selepas bercerai, wanita itu menjaga anak lelakinya manakala bekas suaminya tinggal bersama seorang lagi anak perempuan di Tampin, Negeri Sembilan.

“Pada awalnya, bekas suami wanita itu cuba menyelesaikan masaIah tersebut dengan susp3k berhubung hak penjagaan mngsa,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Mohd. Rosdi, mngsa telah dibawa ke H0spital Raja Perempuan Zainab II di sini dan menerima raw4tan sebagai pes4kit luar.

Katanya, kanak-kanak itu juga akan diserahkan kepada pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat untuk tindakan lanjut.

Tambahnya, susp3k dir3man selamat tujuh hari bermula hari ini sehingga Jumaat depan dan k3s disi4sat mengikut Seksy3n 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.

Tangkap layar memaparkan kejadian d3ra tersebut yang tular di media sosial.

Terdahulu, tular satu video berdurasi 26 saat di TikTok yang memaparkan tindakan seorang wanita membaIing meja kepada anak lelakinya sehingga kanak-kanak itu men4ngis.

Sumber : KOSMO! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.