Gara-Gara Kerap Mencur1, Ibu Hempap Batu, Cangkul Ke Kepala Anak Hingga M4ut

Kemuncak rasa malu, marah serta kece.wa yang teramat sangat dengan perbuatan anak menyebabkan seorang ibu hilang kawalan sehingga membun.uh d4rah dagingnya sendiri.

Seorang wanita membu,nuh anaknya dengan cangkul dan bongkah batu kerana berasa malu dengan anaknya yang sering mencuri di kawasan perumahannya di Sragen.

Menurut Tribunnews, Supriyanto, 42, dibu,nuh ketika sedang nyenyak tidur di beranda rumahnya di Desa Sidoharjo.

Ibunya, Suwarni, 64, kemudian menghem.pas bongkah batu berukuran besar dan berat sekitar 5 kilogram berulang kali sebanyak 8 kali sehingga mang,sa tidak sedarkan diri.

Ketika menghempas batu, si ibu sempat berkata ‘selamat jalan le’ kepada anak pertamanya itu.

Mang,sa kemudian dilaporkan kejang-kejang sebelum dise,rang lagi dengan menggunakan cangkul sehingga pemegang cangkul tersebut terlepas.

Akibat seran,gan itu, mangsa m4ut akibat mengalami kecede,raan pa,rah di bahagian kepala.

Lelaki itu disahkan mening,gal dunia dalam keadaan menge.rikan berlumuran d4rah.

Tertu,duh kemudian mengikat m4yat mang.sa dan membungkusnya dengan tikar.

Si ibu dikatakan turut menghubungi anaknya yang berada di Jakarta agar menyuruh saudaranya datang ke rumah tersebut.

Pegawai Perhubungan Awam Polis Sragen, Ari Pujiantoro berkata, wanita itu sempat meminta bantuan penduduk kampung setelah membu,nuh anaknya sendiri.

Katanya, sus,pek malah meminta bantuan orang lain untuk membuang m4yat anaknya ke dalam sungai yang berada di belakang rumahnya.

Namun penduduk kampung menolak permintaan wanita itu dan terus membuat laporan polis.

M4yat mangsa dibawa ke H0spital Moewardi Solo untuk dibe,dah sia.sat.

Sus,pek diber,kas pihak polis dan beberapa barang bukti seperti ketulan batu, cangkul yang sudah patah selain 2 telefon bimbiti turut diram.pas.

Difahamkan insi.den berlaku pada Selasa, 4 Oktober sekitar jam 1.00 pagi. Suwarni menunggu kepulangan anaknya sejak jam 11.00 malam, sebaik anaknya pulang dan tertidur dia melakukan perbuatan tersebut.

Meninjau komentar warganet, ramai terkejut dengan kejadian tersebut selain berpesan agar mendidik anak biar sedari kecilnya. Lentur buluh biar dari rebung. Semoga kejadian tak diduga seperti ini tidak berlaku lagi.

Sumber : Utusan / Tribunnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *